Jamie XX til Øya

Et av årets største navn spiller i Tøyenparken i august. Det gjør også Stormzy, Dagny, Chvrches og Gundelach.

Festivalsommeren virker fremdeles fjern, men i kulissene jobbes det allerede hardt. Vinteren er tida der bookingnyhetene fra norske festivaler kommer på løpende bånd, og Øya er intet unntak. Nå er det klart at britiske Jamie XX blir blant trekkplasterne til neste års festival.

Solosuksess

Jamie Smith ble først kjent som medlem i indiefavorittene The XX, som har besøkt Norge flere ganger. I år fikk klubbmusikeren sitt gjennombrudd som soloartist som Jamie XX, godt hjulpet av hiten «Good Times», hentet fra det kritikerroste albumet In Colour.

Les: Anmeldelse av In Colour (5/6).

Les: Jamie XX: – Det føles tilfeldig.

Mange ble skuffet da Jamie XX ikke besøkte Norge sist sommer; nå får de altså sjansen til å se han live i Tøyenparken i Oslo.

Jamie XX hadde to låter på listen da P3 kåret de beste låtene fra 2015. Det var nevnte «Good Times» og «Gosh»:

 

Britisk, skotsk og norsk

Også skotske Chvrches med sin dansbare elektro-/synthpop er bekreftet til Øya. Det samme er den britiske rapperen Stormzy, og de norske stjerneskuddene Dagny og Gundelach.

Øya 2016 finner sted i Tøyenparken i Oslo fra 10. – 13. august neste år. Fra før er det kjent at Aurora, Ane Brun, Okay Kaya og Lush blir blant artistene på neste års festival.