– Jeg er Norges søteste rapper

Joviale Pasha bruker en god blanding av humor og hiphop-nostalgi når han lager musikk. Bli kjent med Ukas Urørt her.

Pasha Nadjafi (22) omtaler seg selv som «Norges søteste rapper! Og snart verdens søteste rapper også!». Med oppstart og EP utgitt under navnet Moonshine i 2014, valgte duoen å splitte opp, og med det var rapperen på egne bein.

Rapperen beskriver musikken sin som en «god blanding av humor og hiphop-nostalgi».

– Jeg tar musikken min seriøst, men jeg tar ikke meg selv seriøst. Noe som gjør sånn at jeg kan slippe unna med visse ting på grunn av sjarmen av måten jeg gjør det på. Jeg vil prøve å få folk til å smile når de hører på musikken min på bussen, eller le, sier Pasha og tilføyer:

– På dette prosjektet her har jeg fokusert mer på å hvordan jeg skriver enn hva jeg skriver. Målet nå har vært å gi en good vibe og energi enn dype pretensiøse tekster.

Urørt mener:

Det er lite selvhøytidelig og med store nikk til 90-tallet når Pasha rapper – en slags samling av det beste fra tiåret han selv er født i. På låta «My Wave» har han fått med seg Sandvika-kollegene i Iffy Orbit og BAYA, og produsert en låt som bølger over av godtfølende sommerstemning og alienreferanser.

UKAS URØRT 2016: Mats Wawa | I Was Before | Dårlig Vane | Dreamarcher | Hajk | Kajander | IwishIwasAdinosaur | Shuums

Fortell om «My Wave».

– «My Wave» ble til etter at Baya, en kompis av meg, hadde satt opp med workshop med Iffy Orbit og et par andre. Vi fant tonen veldig kjapt og jobbet enda mer siden da. Selve teksten er litt morsom fordi på første verset hadde vi tema om romskip eller noe sånt veldig tacky, så der er det mange alien-referanser, haha. Men på det andre verset bytta vi tema til «My Wave» som er mer min verden. Jeg vil introdusere deg til hvordan jeg er og hvordan det er å være med meg.

Hva blir du inspirert av?

– Jeg heter mye inspirasjon fra Kanye West. Det at han bytter sound på hvert album og prøver ut noe ting syntes jeg er sykt inspirerende. Måten Kendrick Lamar, Q-Tip og Chance the Rapper leker med stemmen sin på.

Nevn en konkret låt du har blitt inspirert av.

– En låt jeg har blitt mye inspirert av er «Wassup» av A$AP Rocky, produsert av Clams Casino. Det var den første gangen jeg hørte trommer som var pitchet ned med en veldig skitten og psykedelisk feel over det hele, og hvor selvsikker A$AP Rocky høres ut på den!

En ung Pasha lever drømmen som Batman. Foto: Privat
En ung Pasha lever drømmen som Batman. Foto: Privat

Hva gjør du når du ikke lager musikk?

– Til vanlig liker jeg å lese Batman-comics og bare være en Batman-nørd! Jeg kan alt om Batman! sier rapperen som har Batman-tatovering.

Har du andre favoritter på Urørt?

– Jeg digger Finding Muzyamba eller Terrence London, som han kaller seg nå. Jeg syns soundet hans er jævlig fet! Veldig dystert med klikka produksjon, sier Pasha som nevner Dr. Dre, Q-Tip, Kanye West, 2pac og mamma som forbilder.

PS: Pasha spiller live hos Ruben onsdag 15. juni.