– Jeg vil gi folk håp

Lydverkets reporter møtte Kendrick Lamar et par timer før rapstjernen gjestet Sentrum Scene i Oslo. Hør intervjuet her!

Kendrick Lamar avbildet da han mottok pris på BET-utdelingen i fjor. (Foto: NTB Scanpix, AP, John Amis)
Kendrick Lamar avbildet da han mottok pris på BET-utdelingen i fjor. (Foto: NTB Scanpix, AP, John Amis)

– Det er lenge siden vi har blitt servert et konseptalbum. Sist gang publikum opplevde det – på det kommersielle nivået – var kanskje 50 Cent-utgivelsen Get Rich Or Die Tryin’ fra 2003. Det føles nytt for dagens generasjon, sier den teknisk begavede rapperen Kendrick Lamar om good kid, m.A.A.d city, hans debutalbum som ble anmeldt her på huset i oktober i fjor.

Lydverkets Rannveig Falkenberg-Arell fikk muligheten til å intervjue rapstjernen et par timer før han gjestet Sentrum Scene i februar – en konsert som høstet enorm respons.

Lamar (25), født og oppvokst i Compton, California, har holdt på lenge før hans offisielle debut. Fem miksteiper og en selvutgitt plate ble levert før konseptalbumet good kid, m.A.A.d city tok lytterne med storm. Platen skisserer Lamars livserfaringer i Compton og gir lytteren innblikk i livet til et menneske som prøver, vil og tar valgene som styrer livet på rett kjøl.

Hør: good kid, m.A.A.d city i Spotify

Rapperene Snoop Dogg og Game, samt den legendariske hiphop-produsenten Dr. Dre, utnevnte Kendrick Lamar som «The New King of The West Coast» da sistnevnte sto på scenen med trioen i august 2011. Dermed ble det bygget opp store forventninger til den sympatiske artisten.

– Jeg har jobbet hardt i studio og studert artister før meg. Jeg visste at jeg hadde tilstrekkelig med talent til å bære et helt album på egenhånd. I over ti år har jeg arbeidet med å utvikle meg selv, og da jeg fikk støtte fra folkene i miljøet, var tiden inne for å slippe good kid, m.A.A.d city. Jeg vil inspirere og gi folk håp, sier han blant annet til Lydverkets reporter.

Hør Lydverket mandag-torsdag kl. 20-21 på P3.

Hør intervjuet i sin helhet her:
Kendrick Lamar-intervju med Lydverket

Se «Swimming Pools (Drank)»-videoen som er Lamars største hit så langt: