Jobber med nye album

The Killers samarbeider med Anthony Gonzalez om nye låter, mens Brandon Flowers vil gi ut nytt soloalbum.

I dag kom den gledelige nyheten om at P3-favorittene i The Killers jobber med et nytt album.

Ronnie Vannucci sier at Killers jobber med nye låter. Foto: Facebook.
Ronnie Vannucci sier at Killers jobber med nye låter. Foto: Facebook.

– Ikke bare demoer

I et intervju fra den siste utgaven av magasinet NME forteller tromis Ronnie Vannucci at bandet jobber med Anthony Gonzalez fra M83 på en ny låt.

Men det ble snart klart at det var snakk om flere låter og at det trolig er et nytt album på gang, som skal følge opp fjorårets Battle Born.

– Dette er ikke bare demoer. Det er skikkelige låter, sier han til NME.

– Du vet aldri hva som skjer, antar jeg. Men vi har med teknikkeren vår og jobber med et par overraskende gjester når det gjelder produsenter. Noe av det låter skikkelig kult, sier han videre.

Brandon Flowers og The Killers snakker ut i siste utgave av NEM. Foto: Promo.
Brandon Flowers og The Killers snakker ut i siste utgave av NEM. Foto: NME.

– Ting vi har laget tidligere har til tider vært veldig utbroderte, og det kan av og til være dumt. Så jeg snakker alltid med Brandon [Flowers] om at vi kanskje skulle ha en litt mindre palett og gjøre ting litt enklere. Dersom disse låtene utvikler seg til et tema, en rød tråd, så kan det være starten på noe.

Det er imidlertid usikkert hvor lang tid det vil ta før et nytt Killers-album kommer.

Planlegger oppfølger

Vokalist Brandon Flowers, som på sin side også har en solokarriere gående, sier nemlig at han også jobber med en oppfølger til sitt debutalbum fra 2010.

Albumet Flamingo skal med andre ord ikke ha vært en engangsforeteelse og til NME sier han vil ut med en oppfølger straks Killers er ferdige med den pågående turneen.

– Jeg elsket det. Jeg hadde suksess og det hjelper selvsagt. Men jeg elsker de låtene og savner å synge dem. Det var ikke noe jeg hadde planlagt så veldig, men jeg skriver låter hele tida, og jeg tror – eller jeg håper – at jeg alltid vil drive med det. Så hva annet kan jeg gjøre?

The Killers, «Here With Me»: