– Total galskap!

The Killers tok en tettpakket Sentrum Scene med storm under høstens første P3Sessions

Det har vært en helt usedvanlig stor rift om billettene fra sekundet det ble kjent at høstens første P3Sessions skulle være The Killers på Sentrum Scene. Med kapasitet på 1200 publikummere er Oslo-klubben en nesten latterlig intim setting for et band av dette kaliberet.

Se en smakebit fra vårt intervju med The Killers her!

Ingen billetter har vært i salg – alle har blitt delt ut til dedikerte fans som har bønnfalt, grått, sjarmert eller truet til seg en plass i solen. Og denne tirsdagskvelden var det endelig klart for Brandon Flowers & co. på nært hold, som eneste sted i Norden denne høsten.

– En gresk gud

En av dem som har gledet seg mest i forkant av konserten er P3s musikksjef Mats Borch Bugge, som var tilstede under lydsjekken tidligere på dagen.

– Det var påfallende hvor ekstremt seriøse og tent de var. Det låt ufattelig bra, og Flowers sang som en gud, sier Bugge.

– Samtidig er det tydelig at bandet har kost seg i løpet av disse dagene i Oslo. De har flere venner i byen, og var ute og koste seg i går. Under lunsjen sang de a-has «The Sun Always Shines On TV».

The Killers + P3. Foto: Tom Øverlie, P3.no
The Killers + P3. Foto: Tom Øverlie, P3.no

Hitparade

Køen utenfor Sentrum Scene truet til tider med å slynge seg rundt kvartalet, men opplevelsen innenfor dørene var til gjengjeld verdt ventetiden. Bandet startet kvelden med den ferske singelen «Runaways», og fulgte så opp med en forrykende versjon av kjempehiten «Somebody Told Me».

Siden gikk det slag i slag, med låter fra hele katalogen – ispedd enkelte smakebiter fra det kommende albumet Battle Born. Aller mest ekstatisk var stemningen på radiohits som «Human», «Mr. Brightside» og «When You Were Young», med allsang på grensen til vanvidd. Hele settlisten ser du nederst i saken!

Den heldige vinneren Marit Skjeldbred Lysø. Foto: Tom Øverlie, P3.no
Den heldige vinneren Marit Skjeldbred Lysø. Foto: Tom Øverlie, P3.no

– Et minne for livet

På vei ut fra feberhete Sentrum Scene treffer vi Kristine (19) og Julia (20), begge fra Oslo. De er – i likhet med svært mange andre – utmattede, men lykkelige.

– Åh! Det var total galskap, ikke minst når de dro «When You Were Young» som siste låt, sier Julia. Kristine stemmer i:

–  Dette er et minne for livet. De spilte tre nye låter, og alle hørtes bra ut. Og Brandon er verdens beste frontfigur. Men det kunne gjerne vart dobbelt så, ler hun.

 

 

Opplev magien hjemme!

Var du blant de mange som ikke fikk billetter til Sentrum Scene?

Fortvil ikke: Høydepunkter fra konserten og intervju med bandet ser du i Lydverkets sesongpremiere på NRK 2 12. september, mens Lydverkets radiosending på P3 19. september i sin helhet vies denne spektakulære kvelden. I tillegg vises hele konserten på NRK 3 og NRK 1 senere i september – følg med for mer informasjon!

Dette spilte The Killers på Sentrum Scene: