Johannes Klæbos lillebror Ola (19) imponerer: – En feelgood-låt

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Macho, Boy Made Flower og KingSkurkOne.

Macho – «Cabriolet»

«Skrens skrens i min Cabriolet». Macho er kanskje ikke gammel nok til å kjøre en Cabriolet, men han kan hvert fall det å rappe om det. Siden virale «Fidget Spinner» har 17-åringen (!) fra Bergen gradvis begynt å rendyrke sin stil. Nå er gasspedalen presset enda hardere ned fra forrige single «Farlig Kombo».

Stilen minner om det vi har hørt fra den tyske rap-scenen de siste årene. Tunge basslinjer, fløyter og samplinger av forskjellige synths.

Macho drar meg inn i et vestlandsk «2 Fast 2 Furious»-univers fylt av neonlys og eksos, der jeg kjører gjennom høljeregn langs E39 midt på natten. Og der jeg ikke vil dra hjem! Sterkt levert av unggutten.

Håvard Sandvik
Videojournalist

Okey + Lovespeake – «Running Wild»

Det ringer kanskje ikke så mange bjeller over hvem «Okey» er, men mulig litt mer når jeg kan fortelle at det er 19 år gamle Ola Klæbo, også kjent som lillebror til langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo. Til tross for sin unge alder, har han rukket å produsere flere låter og spilt foran 20 000 på Findings – som jeg vil si er svært imponerende!

Med låta Okey slipper i dag, tar artisten fra Trondheim et ordentlig steg inn i sin unge musikkarriere. Med seg på laget har han fått med Lovespeake på vokal og du merker at «Running Wild» har en ambisjon og et stort mål. Litt som storebror Klæbo i langrennsløypa, bare at det er gjennom musikken Ola vil briljere. Du hører fort at låta «Running Wild» er en av de feelgood-låtene som passer perfekt for den siste dytten og motivasjonen inn mot helgen.

Krister Namphathai Larsen
Musikkansvarlig i NRK P3

Boy Made Flower – «How I wish»

Jeg ble hodestups forelsket i Frank Ocean da han ga ut «Nostalgia, Ultra» i 2011. Den særegne og mjuke sounden seilte opp som en megafavoritt hos undertegnede. Siden, altså de siste ti årene, har jeg ikke akkurat vært uinteressert i de fleste låter som har latt seg inspirere av r&b- og pop-artisten.

Denne gangen er det 22 år gamle Boy Made Flower fra Oslo som gjør en sabla fin figur på «How I wish», som er første låt ut fra en kommende EP. Låten minner mye om Ocean, men gode kunstnere lar seg inspirere samtidig som de tråkker opp sin egen sti.

«How I wish» er et slags avansert Kinderegg: Hastige trommer, optimistisk synth (faktisk!), sandvarm bass og god r&b-preget vokal. Det er ikke feil.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

KingSkurkOne – «Ba slappa»

Det er ikke bare bare å følge opp når førstesingelen blir en superhit, men etter «Bængshot» har KingSkurkOne levert låt etter låt, den ene bedre enn den andre. Og selv om det ikke ble superhits av resten av diskografien – noe som trolig ikke har vært målet heller – har han en katalog det er verdt å dykke dypt ned i.

I dag leverer han igjen. Og denne gangen er det kanskje med årets feteste raplåt. Jeg klarer ikke å slutte å la meg imponere over hvor god Adrian Eilertsen, som han egentlig heter, er til å skrive. KingSkurkOne burde ikke bare bli din favorittrapper. Han burde også bli din favorittrappers nye favorittrapper, for dette er håndverk av beste kvalitet.

«Ba slappa» har en uimotståelig ungdomsskole-attityde med en tekst verdt analyser på universitetsnivå. Her er det så mye å ta av, så mange gode metaforer og smarte referanser. KingSkurkOne maler bilder i det ordene renner ut av han på uanstrengt vis. For å ikke snakke om den geniale «less is more»-beaten som driver fremover og som lar skurken skinne slik han bør skinne.

Adiele Helen Krüger Arukwe
Musikksjef i NRK P3

Oscar Blesson feat. Jonas Benyoub – «Er du dum?»

Oscar Blesson og Jonas Benyoub er ute med en låt som definitivt kommer til å feste seg i hodet til folk. Jeg har i alle fall spilt den av et par titalls ganger, og en del har allerede klistret seg!

«Er du dum?» er en motivasjonstale til alle som fortsetter fremover, uansett hvilket samfunnslag en tilhører. Å strebe etter økonomisk trygghet er et felles mål, der veien utarter seg forskjellig, slik det også kommer frem i sporet. Blesson og Benyoub utfyller hverandre godt i låta, og preller av seg bars etter bars. En tilbakelent produksjon gir også plassen til god lyrikk som brer seg utover det fengende sporet.

Hør på låta mens du grinder, for den er dum!

Faduma Mohamud, anmelder

Delara – «Flashy»

Amanda Delara har i løpet av det siste året blitt kjent som bare Delara. Samtidig har hun også gjennomgått en musikalsk forvandling. Med låter som «Shark Tank» har hun vist seg fra en tøffere side, og de tre rå singlene fra denne nye perioden samles i dag på EP-en «Timepiece».

Utgivelsen åpner derimot med en låt ingen har hørt før: Førstesporet «Flashy» er en beintøff demonstrasjon på hvorfor Delara er så spennende som artist for tiden. En latterlig fengende beat som river deg med fra første sekund, et refreng som føles både digert og dystert, og en vokal som mener alvor.

«Flashlights on me» kommanderer Delara på refrenget. Listepop med stadig mer brodd, levert med en selvsikkerhet og attityde som pumper styrke inn i skallen din gjennom hodetelefonene: Delara begynner å bli Norges egen Ariana Grande, hvis det er lov å si, og jeg liker det.

Eskil Olaf Vestre
Journalist