Kampen om Massachusetts

Jonathan Richman og Aerosmith kjemper om å ha delstaten Massachusetts nye statssang.

Jonathan Richmans låt «Roadrunner» ble foreslått som en representativ låt for staten Massechusetts. (Foto: Promo)
Jonathan Richmans låt «Roadrunner» ble foreslått som en representativ låt for staten Massechusetts. (Foto: Promo)

Den The Guardian-baserte planen om å la Jonathan Richman and the modern lovers-låta «Roadrunner» bli Massachusetts nye statssang møter motstand. Hinderet på veien er en gjeng med Aerosmith-elskende politikere som kontrer med at bandets «Dream On» burde representere staten.

Les også: Totto Mjelde anmelder Aerosmiths Music From Another Dimension!

Oppstyret startet med The Guardian-journalist, Laura Barton. I 2007 skrev hun en artikkel for avisa om da hun kjørte langs alle veiene som blir nevnt i alle versjonene av «Roadrunner». Joyce Linehan, som er musiker og politisk aktiv i staten, plukket opp artikkelen. Inspirert av Bartons tekst begynte hun arbeidet med å gjøre Jonathan Richman-låta til offisiell låt for staten Massechusetts. Lokalpolitiker Martin Walsh fikk vann på mølla, og tok forslaget videre opp i systemet.

Ikke alle var like glade for forslaget. Derfor dukket de to statlige representantene Josh Cutler og James Cantwell opp med sitt eget forslag. At Aerosmiths «Dream On» heller burde være den offisielle låta.

Cantwell sa følgende til State House news service:

– Med all respekt. Aerosmith er tross alt det bestselgende rockebandet i USAs historie. Intet annet band er mer assosiert med Massechusetts enn de.

I følge TheGuardian er det Eagles som er det bandet med beste salgstall i USAs historie. I tillegg er ikke Aerosmith spesielt assosiert til staten Massechusetts. Mens «Roadrunner» handler om kjøreturen gjennom staten, og tross alt har teksten «I’m in love with Massechusetts», handler Aerosmiths «Dream On» om drømme, synge, og håpet om at gud vil ta deg bort.

Den nå 61 år gamle Jonathan Richman sa følgende om sin egen låt til avisa Boston Globe:

– Jeg tror ikke låta mi er god nok for å være Massechusetts låt på noe vis