– Kan bli en av de store låtene denne sommeren

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Ruben, Combos og Nedja.

Nedja – «Flower Boy»

Det er tydeligvis sesong for r&b og neo soul om dagen, for på «Urørt» er disse sjangrene i full blomst. Et navn det er verdt å merke seg i dette bedet av artister er den norsk-tunisiske Nedja.

«Flower boy» er en varm, harmonisk og tilbakelent låt med en litt spretten synthbassgang som får hodet til å gynge ubevisst med. For ikke å snakke om Nedjas selvsikre og samtidige avslappede vokal, som passer perfekt inn i produksjonen.

Jeg blir nesten hypnotisert av denne her, eller så er det en form for momentan zen-modus. Det oser i vert fall av døsige, varme sommerdager og ferie!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Ruben – «Candy»

Siden debutsingelen «Walls» fra 2017 har Ruben blitt en av de største artistene her til lands. Med sin unike og kraftige stemme har han levert singel på singel som har fengslet lyttere i inn- og utland. Nå slipper han også, rett før mange av oss tar ferie, det som kan bli en av de store låtene denne sommeren.

På «Candy» utforsker harstadværingen et litt annet musikalsk uttrykk enn vi kjenner igjen fra tidligere. Det er både mer funky og dansbart enn forgjengerne, samtidig som lydbildet er skalert betydelig ned: Mindre pompøse strykere og synther, mer bass og beat. Med utfordrende metaforiske tekstlinjer minner dette litt om noe midt mellom Harry Styles og Justin Timberlake.

«Candy» er Ukens låt på P3.

Adiele Helen Krüger Arukwe
Musikksjef i NRK P3

Darkowa – «Provider»

Darkowa, tidligere kjent fra bak spakene som DJ Telefongrl, har nå sluppet sin andre singel fra bak mikrofonen. «Provider» svømmer gjennom det man kan kalle alternativ r&b, og går i land et sted der dansbare rytmer drukner i akkurat passe luftige vokaler.

Denne låta er skapt for de sene sommertimene som glir ned i solnedgangen samtidig som anlegget sakte skrues opp. En låt som denne kan kun irritere de kjipe naboene dine som ikke vet å sette pris på behagelig musikk man kan (og bør!) danse til.

Den Oslo-baserte norsk-ghanesiske artisten, produsenten og DJ-en vet å føre og forføre lytteren gjennom knappe tre minutter med smakfull produksjon. Selv om teksten og vokalen virker søt, får likevel bassen sparket kraftig fra seg.

Hun lastet opp sin første låt på nettsidene til «Urørt» for ett år siden, og har siden da rukket å blitt norske Playground Musics nyeste signering. Forhåpentligvis har vi mer øresukker i vente fra Darkowa – inntil da får vi kose oss gløgg med denne.

Are Kjelsberg Skauby
Journalist i «Urørt»

Jango & Simen Steinklev – «Overalt»

Det er hett i sør! Jango og Simen Steinklev fra Arendal-kollektivet Ladnera (det er Arendal baklengs!) har ikke ligget på latsiden det siste året. Med sin dobbelsingel «B2TR + Overalt» fortsetter de sitt dynamiske samarbeid fra fjorårets album «Dårlig Tid». Etter to sterke individuelle singelløp er de gjenforent atter en gang.

«Overalt» er en søt og enkel låt om hvor du kan forvente å finne artistene. Hintet ligger i tittelen, og i klarteksten ligger rappernes drømmer og prestasjoner for karrieren og livet. På låta kaster Jango og Simen ball, og bytter mellom både flyt og stemme like enkelt som å skifte gir på sykkelen. Sykkelturen er riktignok kort, men selv på 2 minutter og 18 sekunder i spilletid får du et innblikk i hvilke musikalske perler Sørlandet har å by på.

Ladneras egne Frank Le har produsert denne herligheten og spedd på med noen måker for å introdusere låta på riktig vis. Med voksende pads, myke trommer og en kort gitarsolo legger låta seg på nøyaktig samme bølge som rappernes vokaler. Ta med deg dette sommerlige lydbildet og det positive budskapet inn i sommeren og nyt!

Are Kjelsberg Skauby
Journalist i «Urørt»

Combos – «Fuck your face»

Det burde være en egen Spellemannkategori for å fatte seg i korthet. Den prisen skulle bandet Combos fått, med sine supertstramme låter. «Mad beef» (2:20) og «Sushiramenbruceleewutangclan» (2:22) er gode eksempler. Også nyutgitte «Fuck your face» (2:28) føyer seg fint inn i rekken. Hvorfor lage lange, kjedelige epos når du kan klemme alt du vil si inn på knappe to minutter, liksom?

Combos slapp sitt første album «Steelo» i 2020, og begynner etter hvert å bli kjent for fengende riff (og refreng), vellykket sjangermiksing og gøye tekster. Her er «Fuck your face» ikke noe unntak, og det er deilig å høre at Combos holder koken i peståret 2021.

Låten har et ekstremt driv, dyttet frem av vokalist Alex Møller Olsen, og fyrer opp en intens trang til å kaste rundt på kroppen i en svett moshpit mens det knaser i knuste plastglass under glatte skosåler og man skyter fiktive fingerpistoler opp i lufta og gauler «Pew! Pew! Pew! Pew! Pew!».

Morten Skogly
Journalist

Fareway – «Loudmouth»

Som om det ikke var nok med ny singel fra Jango og Simen Steinklev (scroll litt oppover i denne saken), har vi her enda mer solfylt rap fra Arendal.

Den nye duoen Fareway består av de unge arendalittene Alex-André Aronsen (20) og Jakob Eines (21), og på den lovende singelen «Loudmouth» oppleves de totalt motsatt av hva tittelen kanskje indikerer. For dette er ikke det spor bråkete – det er isteden sløv, deilig musikk som passer perfekt til den halvvåkne tilstanden du befinner deg i når du ligger godt til rette i strandstolen, mens sola steker i panna og bølgene skvulper rolig.

Produksjonsstilen og den slacke leveringen kan minne om Oslo-artister som indiebandet Selmer og hiphop-duoen Tøyen Holding, men i løpet av disse avslappende to og et halvt minuttene går tankene mine også hele veien til japansk-australske Joji og amerikanske Mac Miller (hvil i fred) på sitt chilleste. Smør på solkremen, lukk øya og gjør deg klar for sørlandsk hvilepuls.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Endring, 1. juli 2021 kl. 13.13: Et ord er fjernet i omtale av artisten Darkowa av hensyn til personvern.