Kanye får kjeft

Det engelske Parkinsons-forbund reagerer på en av tekstene på Yeezus.

Kanye West jobber for tida med nytt studioalbum, men gir snart også ut samleren Cruel Summer på sin egen label, G.O.O.D. Music. Foto: NTB Scanpix / AFP Photo.
Foto: NTB Scanpix / AFP Photo.

– We get this bitch shaking like Parkinson’s, rapper Kanye West på «On sight», åpningslåta på det ferske albumet Yeezus. 

Det har ikke gått upåaktet hen. Det britiske forbundet for dem som er rammet av sykdommen Parkinson, som gir skjelvinger og forstyrrer balansen, kaller nå linjen «dum og ond».

– Kanye West oppfører seg dumt og ondt overfor folk som lever med denne uhelbredelige sykdommen.

– Livet med Parkinsons er vanskelig nok uten at man i tillegg skal bli fôr for kjendiser som jakter på sin neste, store hit, sier Steve Ford, som er leder i forbundet.

Han mener mennesker som er rammet av Parkinsons sykdom møter lite forståelse.

– De som er rammet blir utsatt for utålelig sosial diskriminering i hverdagen. Det går ofte så langt at de er redde for å bevege seg i offentligheten – og lite gjennomtenkte kommentarer som dette gjør ting bare verre, sier han.

Topp 5: Kanyes beste låter

«On Sight» er produsert av Daft Punk, og er åpningslåta på Wests nye album Yeezus, som får gode skussmål av anmeldere verden over. P3s Ali R.S. Pour kaller albumet «langt over gjennomsnittet av det vi vanligvis får tildelt innenfor hiphop», og slår til med terningkast 5. 

Les hele anmeldelsen av Yeezus her.