Kanye West jobber med nytt album

Eksentrikeren håper det neste albumet er klar neste sommer, men for øyeblikket jobber han med noe helt annet.

Da Kanye West slapp sitt bejublede album Yeezus i juni, til strålende anmeldelser, befestet det hans posisjon som en av de største og mest nyskapende innenfor hiphopsjageren per dags dato.

Les også anmeldelsen av Yeezus: Dyster Yessias

Nå røper den evig sultne rapperen og produsenten at det er et nytt album på trappene, som forhåpentligvis er klar til neste sommer.

Ikke en oppfølger

Da West besøkte radiokanalen Power 99 forrige uke, bekreftet Chicago-rapperen at han allerede har begynt å jobbe med hans neste album, men benektet samtidig at det kommer til å bli en oppfølger til Yeezus, som tidligere har vært ryktet.

– Det har ikke fått et navn ennå, men jeg har begynt på det, sa West og påpekte at han hele tiden skriver tekster og samler beats.

Åpner for Watch The Throne 2

Kanye West sparer ikke på effektene under <em>Yeezus</em>-turneen. (Foto: http://childishgvmbino.tumblr.com)
Kanye West sparer ikke på effektene under Yeezus-turneen. (Foto: http://childishgvmbino.tumblr.com)

Da programlederen spurte om muligheten for Cruel Winter, den ryktede oppfølgeren til det ett år gamle albumet Cruel Summer, var West mer kryptisk.

– Jeg tenker på det, men vi mangler vinteren. Det er det eneste problemet.

Les anmeldelsen av Cruel Summer: Disiplene leverer

Programlederen fortsatte å grave i albumprosjektene til 36-åringen, og stilte spørsmål om det var realistisk å håpe på en oppfølger til Watch The Throne, maktdemonstrasjonen av et album som West og Jay Z lagde sammen. Det kunne ikke West verken kunne bekrefte eller avkrefte.

– Vi jobber kontinuerlig, men vi har ikke lagd noen låter til det.

Les også anmeldelsen av Watch The Throne: Men tronen min får du aldri

Selv om West først begynte på Yeezus-turneen for en drøy måned siden er 36-åringen kjent for å være en notorisk arbeidsnarkoman, som har sluppet hele sju plater på mindre enn ti år, samt produsert flere album for artister som John Legend, Common og Pusha T. Så selv om han har mye på plakaten for tiden, skal det være mulig å finne tid til å jobbe med nytt album.

Jobber med klesdesign

Under intervjuet gjorde West det tydelig at han var mest fokusert på sin kommende kleskolleksjon, som han visstnok skal vise frem neste september, og var ikke særlig snau da han beskrev prosjektet.

– Disse klærne… Jeg kommer til å bli Pac. Dette kommer til å bli Ralph Lauren møter Steve Jobs møter Walt Disney møter David Stern møter alle de andre kultur-visjonærene, sa West og fortsatte.

– Jeg kommer til å blande alle dem, akkurat som debutalbumet mitt The College Dropout var en mix av Roc-A-Fella, Bad Boy og A Tribe Called Quest.

Ble parodiert

Tidligere denne uken kom det frem at West hadde gjort en avtale med klesmerket Adidas, etter at Nike nektet å betale West royalty for hvert plagg klesmerket solgte med Chicago-mannens navn.

– Jeg kommer til å bli den første hiphop-designeren, og jeg kommer til å bli større enn Wal-Mart, sa West da han fortalte om Adidas-avtalen, og håper altså på å bli større en verdens største butikkjede, Wal-Mart.

Det som har gitt rapperen mest oppmerksomhet den siste uken er musikkvideoen til «Bound 2», hvor han kjører motorsykkel gjennom USA med en naken Kim Kardashian bakpå. Den ble også grundig parodiert av skuespiller-duoen James Franco og Seth Rogen, som lagde en svært morsom, ny vri på musikkvideoen.

Gleder du deg til nytt Kanye West-album? Si din mening i kommentarfeltet!

Se musikkvideoen til Kanye West – «Bound 2»: