– Neste år skal hiphop tilbake

Karpe Diem tror hip hop-kategorien er tilbake neste år. Lørdag vant de for årets popalbum under Spellemannprisen.

– Vi har ikke en gang booket hotellrom, men nå vet vi hva vi kommer til å gjøre i natt frem til flyet går klokka sju i morgen tidlig, sa Chirag og Magdi etter de mottok priseni kategorien «pop».

Se alt fra Spellemannprisen her!

Til tross for tøff konkurranse mot artister som Susanne Sundfør, Hanne Kolstø, Årets nykommer LidoLido og I Was A King, ble Karpe Diem årets popgruppe under kveldens Spellemannpris i Stavanger konserthus.

– Folk sa at dette var den kategorien med hardest konkurranse i år, så da la vi fra oss alle forhåpningene om å vinne, sier Chirag. Og Magdi er enig: – Jeg så den ikke helt komme. For rapgutta trodde ikke de hadde en sjanse etter at hip hop-kategorien ble lagt ned.

– Neste år skal hiphop tilbake

Se hele intervjuet med gutta her:

– Mediene overdriver

– «Det hadde jeg aldri trodd» er mye mer sant i vårt tilfelle enn når andre sier det. Vi trodde det var hiphop-kategorien som kunne være aktuell for oss. Vi ante ikke at vi hadde en sjanse i denne kategorien.

Men gutta tror ikke kategorien deres er lagt ned for alltid. De mener mediene har overdrevet dramatikken rundt dette i hiphopmiljøet.

– Stryk mediene, neste år skal hiphop tilbake, det er egentlig bare en liten pause at Karpe Diem får ta med en pop-pris hjem.

Se Karpe Diems takketale:

Mest nominert

Gutta var nominert til flest nominasjoner i forkant av årets utdeling, med nominasjoner både i kategorien for beste pop-plate for plata Ti kniver i hjertet, kors på halsen, mor og far i døden, i kategorien for beste tekstforfatter for samme album, og i kategorien for beste video, med “Toyota´n til Magdi”.

– Karpe har helt enkelt blitt bedre for hvert album de har gitt ut. Kors på halsen ti kniver i hjertet, mor og far i døden, er både en videreføring og en spissing av duoens etter hvert uanstrengte balansering av alvor og humor, men det er det førstnevnte som dominerer disse låtene, skrev vår anmelder Marius Asp i sin anmeldelse og ga plata terningkast fem. Les den her!

Les også:
Karpe Diem kan vinne mest
Årets beste norske plater
Spellemannskandaler gjennom tidene
Heier på de ferske
Sluttet etter pris

Det var gruppa Team Me som ble årets popgruppe under fjorårets utdeling, med blant annet bandmedlemmet Synne Knudsen, som valgte å trekke seg fra bandet like etter på grunn av uenigheter rundt statoilstipendet de var nominert til samme år. Les mer om det i P3 Dokumentaren Godt nyttår her!

Se P3 Sessions hjemme hos Chirag fra i fjor:

Se bildene fra den spesielle konserten i Chirags hage her!

Se bildene fra Karpe Diems avsluttningskonsert på Øya i sommer her!