Kaveh vraker morsmålet

Låtpremiere: Kaveh vil ta steget fra norsk tippeliga til rappens Premier League.

Kaveh vil nå bredere ut og relanserer seg som engelskspråklig rapper med singelen «Muhammad Ali».
 

– Klart det er skummelt! Et av aspektene som gjør det skummelt er hvordan mine nåværende fans, som elsker meg på norsk, vil ta dette.

- Jeg ville lage en høyenergisk klubbbanger. (Foto: Robin Bøe)
– Jeg ville lage en høyenergisk klubbbanger. (Foto: Robin Bøe)

Vil spille med de store gutta

Låta henter inspirasjon fra bokseren og forbildet Muhammad Ali.

– Hvis jeg tidligere har vært i norsk raps tippeliga, så føler jeg meg klar for å prøve sjansene mine i Premier League. Jeg vil spille med de store gutta, være en «champion» som jobber hardt for seg selv og minoriteter generelt.

Se dokumentarenserien om Kaveh: «Sju steg mot toppen».

– Det kjennes ut som jeg er 16 år igjen, det er skjønt. Jeg ville gått på autopilot om jeg ikke gikk for noe nytt, det er viktig å utfordre seg musikalsk.

Må overbevise på nytt

– Man må redefinere seg når man skal rappe på engelsk, forme karakteren på nytt. Det er lett å havne i en felle hvor man blir borte i det hele, men jeg føler jeg har klart å ivareta de gode trekkene jeg har som rapper på norsk.

– Nå må jeg bare overbevise folk på nytt!

Kaveh har rappet på engelsk tidligere i prosjektet Kanthem

Musikkprodusent Adiele Arukwe.
Musikkprodusent Adiele Arukwe. (Foto: Madeleiene Delp Bergsjø )

P3s musikkprodusent Adiele Arukwe syns låta er kul, har en god produksjon og et bra refreng, men er allikevel litt skeptisk:

– Jeg skulle ønske at han fortsatte med det han kan best: å rappe på norsk.

– Kaveh er en utrolig dyktig rapper med et imponerende språk og ordforråd. Dessverre faller kvalitetene noe bort i det han beveger seg over til å rappe på engelsk.

– Det er et stort og komplekst marked. Vi overøses daglig med nye engelskspråklige rappere og ytterst få når ut til de store massene uavhengig av talent og kvalitet, understreker Adiele.

Mer om Kaveh:

Han dukket først opp som Urørtartist i 2011 og ble raskt lovpriset. 2014 ble gjennombruddsåret med den P3 Gull-nomierte hiten «Snufs», som idag har nærmere 10 millioner avspillinger i Spotify. Samme år ble han nominert til årets nykommer på Spellemannprisen.