– Knallhard levering om en svært heftig tur til butikken

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Natnael, Bianca og L.U.N.A.

Bianca – «Store»

Fjorårets Urørt-finalist, tidligere kjent som Raw B, har endelig sluppet sin debut-EP under nytt navn. 18 år gamle Bianca fra Holmlia er det nyeste tilskuddet til det Oslo-baserte plateselskapet SDKT Entertainment, som også huser navn som Isah og Dutty Dior (sistnevnte gjester også den noe snillere åpningslåta «Marilyn» på debuten).

Med EP-høydepunktet «Store» får vi knallhard levering om en svært heftig tur til butikken over en beat som konstant holder deg på kanten av setet. Den tunge produksjonen er signert SDKTs egne Ifrapluto og Mads Brodin, med litt god gammeldags scratching levert av DJ Unifix.

Man trenger ikke å si mye for å gjøre et godt inntrykk, og det virker som Bianca vet dette. Med massiv bravado og et uttrykk som oser av selvtillit blir linjene hamret inn i hukommelsen til lytteren på to korte minutter.

Are Skauby
Journalist i «Urørt»

Natnael – «Sofia»

Har noen sett Sofia? Det er spørsmålet Natnael stiller i sin nye, afrobeat-inspirerte låt «Sofia». Afrobeat-sjangeren har allerede stor popularitet i Europa, og Storbritannia lanserte sin første offisielle afrobeat-toppliste i fjor sommer. Natnael er med på å sørge for at nordmenn blir kjent med sjangeren på norsk vis.

For en afrobeat-elsker er det vanskelig å unngå at det rykker i dansefoten når man hører denne fengende låta. For det er jo gjerne denne effekten slike låter skal ha. Artisten fra Romsås har en behagelig og myk stemme, det gjør at sangen blir ekstra chill å høre på.

Stjerneskuddet Natnael var tidligere i år nominert til Spellemannsprisen i kategorien r&b/soul og har blitt listet på P3 flere ganger. «Sofia» høres ut som en ny slager, og har et refreng som definitivt byr opp til allsang. Ta på danseskoa og varm opp sangstemmen – sommerlåten er klar.

Ingrid Ciakudia
Journalist

Egge – «Crooked Front Teeth»

Wow, for ein eksplosjon av positivitet! Eg kan ikkje hugse sist gong ein låt fikk meg til å glise slik av rein sjarm. Og for ein flaks at den svinger skikkeleg i tillegg!

Indierockaren Egge frå Bergen gjer seg klar for å sleppe nytt album, og i første singel ut feirar han desse vakre skavankane som gjer oss unike. Over tre kjappe minutt byr denne perla av ei skranglepoplåt på sjølvtillit, genuin begeistring, «call and response» og keitete gitarriffing. Kun gode vibber, altså.

Ja, og ikkje minst one-liners:
«I’m gonna buy your dentist a bouquet of flowers and a big bottle of wine»

Eg gliser framleis. Eg nektar å tru på at det går an å høyre på denne og vere sur samstundes.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Primz + Daniel Obede – «Didier Drogba»

Endelig får vi en musikk-forbindelse mellom Oslo og Vest-Afrika i 2021: Låten «Didier Drogba» har flere likheter med den forhenværende ivorianske fotballspilleren Didier Drogba: Lett på tå, men hard som jernknotter. Uimotståelig.

Hovedstadsrapperne Primz og Daniel Obede hyller eks-Chelsea- og Elfenbenskysten-angriperen med en produksjon som nikker anerkjennende til kontemporær fransk hiphop. En digg melodi anført av varme gitarlicks og habile raps fra Primz og Daniel Obede gjør at denne fargerike godbiten fortjener en del runder i solsteken.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

SJUR + Dunisco + CCA Jonas – «Talk To Me»

Sommeren er godt i gang og det betyr bare én ting: masse deilige sommerlåter som slippes på rekke og rad. En av de som slipper i dag er den kritikerroste elektronika-artisten Sjur. Med på laget har han fått med seg den norske produsenten Dunisco og det bergenske stjerneskuddet CCA Jonas, som i fellesskap har snekret sammen en deilig sommerhit.

«Talk To Me» har noen spennende elementer som jeg vil si skiller seg ut. Det ene er 17 år gamle CCA Jonas, eller Jonas Kjeldsen som han egentlig heter, som hittil er best kjent innen hiphop- og rap-miljøet. Å få høre det unge talentet i en EDM-låt var ikke det første jeg så for meg. Men det skal altså sies: Dæven, hvor fett det låter! Låta er svært sterk melodisk, og den har – for å sitere Sjur selv – «frekke chords», som gjør det vanskelig å ikke begynne å danse til den.

Krister Namphathai Larsen
Musikkansvarlig i NRK P3

L.U.N.A. – «Ring meg opp»

«Ring meg opp» er klar for å ta over stafettpinnen etter Gabrielles «Ring meg» og Kygo-, Store P- og Lars Vaular-låten «Kem kan eg ringe». Ja, mine damer og herrer, her er den: Dette er årets bidrag i den tradisjonsrike sommerhit-kategorien bergensk banger om å ringe noen på telefonen sin.

Vokalen til L.U.N.A., eller Mia Roussel som 21-åringen egentlig heter, er hypnotiserende og uimotståelig i denne låta. Syngerappingen som hun slo gjennom med for et par år siden er i stadig større grad blitt til bare synging, og det er en retning hun har full kontroll på. I tillegg er produksjonen (signert Mia selv) raffinert og deilig, og lukter lyse, varme kvelder som bare det.

Det er noe vagt nostalgisk med den synthen som kickes i gang fra første sekund. Er det et seigt, gammelt New Order-sample fra åttitallet dratt ned kraftig i hastighet vi hører her? Sannsynligvis ikke, men det låter gromt.

Eskil Olaf Vestre
Journalist