– Kommer til å bli et av høydepunktene på Slottsfjell

Over 300 band meldte seg på konkurransen om spille på P3 Urørtscenen på Slottsfjell. Se hvem som er valgt ut her!

Over 300 artister og band fra norsk undergrunn meldte seg på da P3 Urørt og Slottsfjell tidligere denne måneden åpnet for konkurranse om hvem som får spille på Urørtscenen under festivalen 17. – 19. juli.

Fra før er Urørt-suksessene Proviant Audio, Kaveh, Sigurd Julius, Carnival Kids og Farao valgt ut til å spille på scenen.

I tillegg har elleve spennende navn, som Frk. Fryd og Arshad Maimouni, kvalifisert seg via påmeldingen og blitt plukket ut av Slottsfjell og Urørt-redaksjonen.

Ler mer om de utvalgte bandene lenger ned i saken. 

– Jeg er helt sikker på at P3 Urørtscenen kommer til å bli et av høydepunktene på årets festival, sier Slottsfjells bookingsjef Henning Krane.

Eksponeringsvindu

Slottsfjellfestivalen har gjennom flere års samarbeid blitt festivalsommerens viktigste eksponeringsvindu for P3 Urørt.

–  I år har vi valgt ut mange band vi vet leverer og et nydelig knippe svært ferske bekjentskaper som samlet  innbefatter mange av norsk undergrunns mest spennende folk, sier prosjektleder for P3 Urørt, Jørgen Hegstad.

Slik så P3 Urørt-scenen på Slottsfjell ut i fjor. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Slik så P3 Urørt-scenen på Slottsfjell ut i fjor. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Bredt utvalg

– Det er gøy at vi har fått til en såpass stor bredde blant de utvalgte, både når det kommer til musikalsk sjanger og geografi. Det er også spennende at vi har fått en fin blanding mellom artister som allerede har markeret seg i Urørtuniverset og helt ferske artister, mener Henning Krane i Slottsfjell. 

Blant de mest uetablerte navnene som er valgt ut finner vi garasjepunkbandet Blomst. Vokalist Ida Dorthea Horpestad sier de føler seg klare for å imponere publikum på Slottsfjell.

– Vi har holdt på i tre og et halvt år, jobbet hardt og spilt mye live, så jeg synes egentlig vi fortjener det, men det føles allikevel sjukt at vi er plukket ut! Vi har ikke spilt på festival før, men jeg føler at settingen passer oss, så jeg håper dette kan åpne flere dører. Vi elsker å stå på scena, og lover å smitte publikum med energien vår, sier hun.

Disse spiller på P3 Urørt-scenen på Slottsfjell:

Ondt Blod

Det er ikke uten grunn at Ondt Blod har turnert med Kvelertak. Det purunge, nordnorske hardcorebandet er i ferd med å stramme samme grep om det som gjør den type rock allemannseie: Bitende vers, varme refreng og gode tekster.

Arshad Maimouni

20-åring med potensiale til å gi den tradisjonelt marginaliserte sjangeren r&b fotfeste i norsk musikkliv. Den tidligere sidekicken til Kaveh rørte og imponerte med fjorårets «Definere Meg», som tar for seg fordommer – og har i år fulgt opp med P3-listede «Valuta, Glitter og Gull».

Lovelovelove

Oslo-band med evne til å både fenge og trollbinde. Lovelovelove spiller gitardrevet pop med nikk til 80- og 90-tallets shoegaze og postrock, og inviterer deg inn i et landskap der melodiene er store, gitarveggene bygger seg opp og vokalen er solfylt og glassklar.

Blomst

Blomst spiller refrengsterk, punk-inspirert garasjerock som innbyr til både allsang og moshpit. Det ferske bandet har allerede vist seg som et svært bra liveband, særlig takket være Ida Dorthea Horpestads rå prestasjoner som vokalist.

Hjerteslag

Det bergenske undergrunns-allstarbandet Hjerteslag var blant de største, positive overraskelsene på Bylarm i år, og har på kort tid blitt en konstellasjon som det er lett å elske. Samtidig hviler det noe farlig og urolig over uttrykket deres, og i denne sammenblandingen oppstår norskspråklig rock helt i toppsjiktet.

Marble Pools

Marble Pools er omtrent det nærmeste man kommer Syden innenfor Ring 3, ihvertfall dersom du liker din popmusikk elektronisk, søt og harmonisk. Dette er lyden av å sole seg på dekk i brottsjø utenfor Balearene.

Miss Tati

Tatiana Palanca er Bergens største soulhåp om dagen. I tillegg til å synge med og for artister som Bendik Baksaas og Store P, har hun en svært lovende solokarriere gående, der soul, elektronika, hiphop og jazz blandes sammen til noe spennende og egenartet.

Slutface

Bak dette noe.. fremmedgjørende bandnavnet finner man musikk med stor appell. Stavangerbandet blander inspirasjoner fra indiehelter som Guided By Voices til Arctic Monkeys, hiver inn en dose tenåringsangst og et knippe refrenger å dø for, og blir dermed en av de mest spennende pop/rockbandene i Norge per dags dato.

Aiming For Enrike

Simen Følstad Nilsen og Tobias Ørnes Andersen utgjør det som nok er Norges mest outrerte og morsomme band om dagen. Tete Lidbom i Urørts musikkredaksjon beskrev opplevelsen av å høre dem som «Pikiminer og Pokemoner som danser rundt i hodet på deg mens de blåser Hubba Bubba-bobler og fiser regnbuer». En besøksoppfordring god som noen.

Frk. Fryd

Dette stavangerbandet tok radiobølgene med storm med sin storhit «Blod & Honning» i fjor, og med dét var grunnlaget på plass for et refrengsterkt band der fuzz og melodier får like stor plass på repertoaret.

Kimichi

Kimichi er Kim Thanh Ngo med venner, og er en del av den samme elektronikascenen som blant andre Bendik Baksaas og Mathias Stubø. Her kan man forvente et møte mellom fransk house, tung perkusjon og kjapp disko.