– Krakilsk og oppløftende fra landets beste liveband

BEST AKKURAT NÅ: Pom Poko, RMR, Days Of August er blant ukas låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Best akkurat nå

Her er P3-folkas nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Tete Lidbom, programleder

Tete Lidbom

RMR – «Rascal»
«Rascal» er muligens den perfekte låta for 2020! For akkurat i det dønningene fra Lil Nas Xs monsterhit «Old Town Road» har trukket seg tilbake, dukker den anonyme rapperen RMR opp med en enda mer sjokkerende mutasjon av hiphop og country. Her finnes ingen trap-beat eller raske raplinjer, men et himmelsk piano hvis melodi er stjålet fra country-slageren «Bless the broken road» fra 2004 og RMR som fyller ut melodien med sin svale, nasale stemme med gangsterrap-linjer som: «This much I know is true, I came up and so could you, and fuck the boys in blue». «Rascal» er allerede min nye favorittballade og som bonus; musikkvideoen intet annet en legendarisk.

Rina Sawayama – «XS»
Musikk trenger ikke være vanskeligere enn et enkelt regnestykke, selv om det du hører både er utfordrende, fengende og svært unikt. Det er londonartisten Rina Sawayama sin nyeste singel «XS» er et prima eksempel på: Noen få velvalgte rockeriff + Britney Spears-inspirerte vers + et refreng tatt fra Destinys Child sin storhetsperiode = «XS», et dundrende fyrverkeri av en låt.

Anna Nor Sørensen, journalist

From Scratch – «The plague»
Medlemmene i Oslo-baserte From Scratch har gjort det jeg selv aldri turte: Å følge drømmen om å bli rockestjerner. Det er derfor med et snev av misunnelse, men så klart mest beundring at jeg nok en gang lar meg fengsle av deres eksperimentelle indierock. Elsker spesielt synthen og den jazzpregede vokalen i «The plague».

Brockhampton, Dua Lipa – «Sugar» (remix)
Det amerikanske rapkollektivet og selverklærte boybandet Brockhampton har for lengst blitt en av mine favoritter. Jeg ble ikke mindre fan da de slapp albumet «Ginger» i fjor, både på grunn av tittelen (hehe), men også fordi absolutt alle låtene falt i smak. Nå har albumets, og deres hittil, største hit «Sugar» kommet i ny drakt, med selveste Dua Lipa på laget. Det kler den nedpå r&b-låta svært godt.

Nina Gjertsen, journalist

Days Of August – «Young rivers»
Trenger du en låt som kan få deg til å senke skuldrene og drømme deg bort til rolige dager ved sjøen eller fjellet, er det denne du burde høre på i helgen. Månedens Urørt leverer fløyelsmyk vokal, nydelige harmonier og vakkert gitarspill i deres «Young rivers». Det er ikke uten grunn at disse er å finne på Spotify-lister som «Kos», «Morgenkaffe», og «The hangover cure», for hvilepulsen og roen melder seg fort når du hører på denne gjengen.

Ruben Gran, musikkprodusent

Pom Poko – «Praise»
Forholdsvis ut av det blå slipper landets beste liveband ny singel idet de skal vise også USA at de er et fyrverkeri som gjør livet både bedre og mer interessant. For all del; de er gode på plate også, som fjorårets debut «Birthday». Denne singelen er dog ikke med der, men er uansett umiskjennelig Pom Poko. Krakilsk, uforutsigbar, oppløftende og catchy. Praise be.

RMR – «Rascal»
Alt Tete skriver over er sant. Du kan ikke ikke høre på denne på repeat.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent


Armand van Helden – «Give Me Your Loving» ft. Lorne
Legenden, som satte standarden for funkysamplet housemusikk på slutten 90-tallet, er tilbake med en ny, uptempo låt i kjent disco-house stil!

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3