– Kritikerne holder oss i live

Nickelback er verdens mest elskede og forhatte band, og frontfiguren hevder det er nettopp hatet som holder dem i live.

Det finnes vel knapt nok et eneste band i verden som splitter musikkglade like mye som det kanadiske rockebandet Nickelback.

Du har en side som mener Nickelback er rettfram, tøff rock’n’roll, mens den andre siden mener at musikken er pregløs og for kommersiell, og at vokalist Chad Kroeger kan være litt klysete.

Les også: Nickelback fikk mann til å stikke penis i vifte

En av de sistnevnte er London-innbyggeren Craig Mandell. I forrige uke startet han nemlig en kampanje og pengeinnsamling for å hindre at bandet noensinne spiller i hjembyen hans igjen.

Gir bandet liv

Folkeaksjonen mot Nickelback - Dont Let Nickel Back. Foto: (Skjermdump)
Folkeaksjonen mot Nickelback – Dont Let Nickel Back. Foto: (Skjermdump)

Da Nickelback-frontfigur Kroeger ble spurt om kronerullingen under et intervju med The Pulse Of Radio, sa han at det bare var morsomt.

– Jeg elsker det! Alle disse kontroversene rundt meg, privatlivet mitt og bandet er jo bare latterlig morsomt, sa Kroeger.

Den 39 år gamle lysluggen får seg ikke bare en latter av alt Nickelback-hatet. Han mener også at det gir liv til bandet – noe som i så fall hadde vært et slag i ansiktet på alle dem som roper etter bandets pensjonering.

– De som kritiserer oss går jo aldri lei. De bare fortsetter å rakke ned på bandet. Hvis de hadde sluttet å skrive så mye om oss, så hadde vi måtte gi oss for lenge siden, sa Kroeger og la til:

– De vet ikke at de er ansvarlige for at vi fremdeles lager musikk i dag.

Kroeger tar altså folkeaksjonen mot Nickelback med et smil, men håper at pengene Mandell samler inn faktisk går til et godt formål – slik han lover.

– Jeg håper virkelig at pengene går til veldedighet og ikke i lommene hans.

Lite støtte å finne blant kolleger

Nickelback har splittet musikkelskere i snart to tiår. (Foto: NTB Scanpix, Sean Kilpatrick)
Nickelback har splittet musikkelskere i snart to tiår. (Foto: NTB Scanpix, Sean Kilpatrick)

Selv om Nickelback siden oppstarten i 1995 har solgt over 50 millioner plater og har nesten 20 millioner lojale tilhengere på Facebook, så er de også blitt kåret til musikkens største turnoff og et av 90-tallets aller verste band.

Les også: Hater du Nickelback? Prøv Nickelblock

Selv blant rockekollegene sine er det ikke mye støtte å finne for kanadierne.

– Rocken dør fordi folk synes det er greit at Nickelback er verdens største band. Det betyr at de synes det er greit at verdens største rockeband alltid kommer til å være dritt, sa for eksempel Black Keys-trommis Patrick Carney i 2012.

Ifølge Chad Kroeger er alt hatet altså bare næring for bandet, og rockerne slipper faktisk sitt åttende album, No Fixed Address, 4. november.

– Vi gleder oss veldig til å slippe ny musikk for fansen for, og vi føler det er blant det beste vi noensinne har lagd, sa frontfiguren om albumet tidligere i år.

Se musikkvideoen til den nye Nickelback-singelen «Edge Of A Revolution»: