Kygo fullfører låta Avicii ikke ble ferdig med før han døde

BEST AKKURAT NÅ: Vår anbefalingliste er fylt opp med ni låter, deriblant «Forever yours», hyllesten fra Kygo til Avicii.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Highasakite – «Under the sun»
Kanskje drar du umiddelbart kjensel på melodi og tekstlinjer. Det skyldes ikke kun Ingrid Helene Håvik sin karakteristiske stemme og at Highasakite har en helt særegen «sound», men at du kanskje har hørt den ferske singelen tidligere. «Under the sun» ble nemlig skrevet til innsamlingsaksjonen «Hjelp flyktningene – gi håp» i 2015. Da sa bandet at de ikke kom til å spille den igjen. Nå kan denne nære, organiske perlen av en låt nytes på P3. Det fortjener både låten og lytterne.

Anna Nor Sørensen, journalist

Girl in red – «Kate’s not here»
Den amerikanske horrorfilmen «The Turning» ser ikke ut til å bli noen kritikerfavoritt, men filmen blir i alle fall ikke verre av at et stjernespekket lag står bak lydsporet. Vår egen Girl in red er en av dem og «Kate’s not here» er nok en fengende, liten sak fra den norske «bedroom pop»-favoritten.

Yellowroots – «Ut og bade»
Ingenting er som å lukke øynene og bli dratt rett tilbake til sommeren midt på vinteren. Yellowroots byr på en blanding av frisk mannlig og kvinnelig vokal, og denne synthpop-låta gjør deg rett og slett glad.

Bendik Hansen, journalist

The Good The Bad and The Zugly – «The Man Behind the (Oxygen) Mask»
Norges morsomste rockeband for tiden! En gjeng som for alvor tar strupetak på «rocken er død»-raljeringer. Albumet «Algorithm & blues» åpner med noe så fandenivoldsk som et slags AC/DC-isk «Thunderstruck»-riff. Allerede her er det klart at køddet fra deres tidligere utgivelser er med videre. Seige gitarsoloer, tekster om et røft, alkoholmarinert liv og full fres. Her skal du være bra sutrete for å ikke trekke på smilebåndet. Selv om vokalist Ivar Nikolaisen nå også jobber med Kvelertak-uniform, høres det ut som om det fremdeles blir lagt mye energi i Hadeland-hardcoren. Heldigvis.

Thundercat – «Black qualls» ft. Steve Lacy, Steve Arrington
Trollmannen med den kjempestore bassgitaren. Thundercat gjør heldigvis fremdeles det han kan best: å spille «groovy» basslinjer som får deg til å glemme alt om tid og rom. Sånn føles det i hvert fall. Her flankert av Steve Lacy (The Internet) og Steve Arrington. Låta er full av varme, gode vokalharmonier og smekre gitardetaljer og høres ut som både sommerferie, bursdagsfeiring og en perfekt fest. Bare å glede seg til albumslipp 3. april!

Kvikt og Hurtig – «Vannseng»
En sjarmerende, fengende og ikke minst søt låt. Det er lett å bli nostalgisk når en sang treffer så bra på mid 2000s indie/rock-«sounden». Kvikt og Hurtig består av seks ungdommer fra Sagene i Oslo. Sammen er med på å holde liv i en sjanger jeg gjerne skulle sett mer av på topplistene. «Vannseng» er en sånn låt som gjør det ekstra kjipt at det ikke er juli og musikkfestivaler. Og da helst en festival der dette bandet står på scenen.

Morten Skogly, journalist

Pearl Jam – «Dance of the clairvoyants»

«I know the girls wanna dance / Clairvoyants in a trance / I know the boys wanna grow / Their dicks and fix and file things».

Det er så sjukt sant, Eddie! Større penis og god orden i arkivskapet er det desidert viktigste for meg i 2020! Der tok du meg virkelig på kornet.

Det er sju år siden forrige album fra Pearl Jam, og det er tydelig at bandet har vært i studio og virkelig lekt seg, og åpnet opp noen nye kreative dører. «Dance of the clairvoyants» er første smakebit for det kommende albumet «Gigaton», og dette låter veldig annerledes enn tidligere utgivelser. Låten er forbausende, nesten sjokkerende dansbar og lettbeint, fra et band som ellers dytter ut mørk, politisk, melankolsk eder og galle, og er solid nikk i retning Talking Heads sin «Once in a life time», med et beat som kunne vært lagd av Village People. Jeg har egentlig aldri skjønt et kvidder av tekstene til Eddie Vedder, men vi skal ikke la det stoppe oss i å danse som robotar mens vi gleder oss til fortsettelsen.

Thomas Dybdahl – «Call me by your name»
NRK kunne i 2010 melde at det blir mye lettere å ta en kjappis på toalettet dersom man dropper trusene under skjørtet. Det er et godt råd generelt spør du meg, og et «must» dersom du går i kilt. Grunnen til at jeg nevner det er at den nye låten til Thomas Dybdahl er som skapt til jokking, for de som driver med slikt. Sjelfull, smektende, med rette rytmen og stemningen for rulling i sengehalmen, men siden låten er over på tre minutter og 14 sekunder så kan det være man må planlegge litt, eventuelt varme opp med en annen låt først. I følge det velrenommerte nettstedet Side 2 så varer et gjennomsnittlig samleie 5,4 minutter. Det nevnes forøvrig i den samme artikkelen at jo eldre parene var, dess kjappere var de i senga. Neida, spøk til side: Et par minutter er mer enn nok spør du meg, man har da andre ting å holde på med. 🙂 😉

Daniel Ramberg, nettsjef i P3

Kygo + Avicii – «Forever yours»
Hvis noen hadde fortalt meg i 2019 at 2020 skulle starte med at Kygo fullfører låta Avicii ikke ble ferdig med før han tok livet sitt, ville jeg kanskje ikke spurt vedkommende «… ok, men er det bygget på et Sting-sample?». Svaret på det er uansett ja, og alle mine forutinntatte tanker om hva som går an å gjøre innen musikk er med det sprengt allerede første måneden i det nye tiåret. BRA! Den virkelige styrken til «Forever yours (Avicii tribute)», i tillegg til at det er en musikkhistorisk bragd å samle to av de største artistene (og den også rimelig store svenske artisten Sandro Cavazza) på samme låt, er den sobre saksofonen som dukker opp i pentatonisk moll rundt minuttet. På samme tid oppløftende og nedstemt, akkurat som en god minnestund og verdig hyllest skal være.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist


Det er jo unektelig «corny» å si dette, men «A muse» er musikk til ettertanke. Det er en sånn låt som får tankene til å svirre rundt mens du myser mot vintersola. En R&B-låt som er seig som honning, og sporet fremføres med misunnelsesverdig inderlighet av duoens vokalist Daniel Daley. Og ja, det er samplet som Jay Z bruker på «Dead Presidents» du hører her.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3