– Legenden fra Fana er tilbake

På tide med påfyll i spillelista: Kygo, Emilie Nicolas og Dagny er blant ukas utvalgte låt-anbefalinger.

Fredfades & Jawn Rice – «Luv neva fades»

Smooth Detroit-inspirert house fra Oslo – sånt sier vi ikke nei til. Fredfades og Jawn Rice plukker opp tråden fra «Jacuzzi Boyz»-utgivelsen fra fjoråret (jeg humrer fortsatt av tittelen), og har igjen kokt opp gode greier sammen.

Med Javonntte og Byron The Aquarius på vingene av denne romantiske house-godbiten får vi potente melodier og deilige vokalharmonier som er alt annet enn vondt for øra. «Luv neva fades» er for øvrig tittelsporet på et forestående album som lanseres i juni. Mer varm bris i vente, med andre ord.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Emilie Nicolas – «If I call»

Noen artister vekker følelser. Noen mer enn andre. Det er ikke lenge sida jeg satt i Operaen i Oslo og hadde tårer som pressa på under Emilie Nicolas’ konsert. Artisten har, for undertegnede, en formidlingsevne som er få forunt.

Måten Nicolas fusjonerer pop, R&B og elektroniske elementer med sin sårbare og ildfulle stemme er en oppskrift som funker bra, mildt sagt. «If I call», som har en gjenkjennelig tematikk (hvem har ikke loka med valga man tar på nattestid, liksom), tikker alle boksene. Jeg vil bare ha mer.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Boy Pablo – «Hey girl»

Sjarmalarm! Boy Pablo (Nicolas Pablo Munoz) er ute med mer energisk, naivistisk og leken indie-pop-rock. Det har vært utrolig gøy å følge Boy Pablos lynraske vei mot toppen! Han lastet opp sin første låt «Flowers» på NRK Urørt i 2016, og nå har den 21 år gamle bergenseren blitt en internasjonal superstjerne med utsolgte turneer i Asia og skyhøye strømmetall.

Den nye singelen sparkes i gang med et fengende gitarriff før Nicolas sin lune og følsomme stemme synger «Hey girl». Låta er luftig og lett, og handler om den første forelskelsen. Boy Pablo har en egen evne til å lage musikk som er genial og upretensiøs, og gir en følelse av at alt kommer til å ordne seg. Når sjarm og talent blandes på denne måten skapes det store stjerner.

«Hey girl» er første smakebiten fra det kommende debutalbumet «Wachito rico». Boy Pablo lover et selvbiografisk og konseptuelt album. Tittelen er et chilensk uttrykk for «kjekk gutt» og låtene vil kretse rundt en ung karakter skapt av Nicolas, og hans opp- og nedturer i kjærlighetslivet. Gledens tid!

Ida Eline Tangen, musikksjef

Ka2 – «Kedegis»

Ka2 består av vestlendingene Didrik Thulin og Sonny Alven. Soloartistene fant kjemien en vakker dag i studio, og da var det kort vei til å lage band og synge på morsmålet. Det her skjedde etter å ha blitt totalt utbrent med hver sine hits; Didrik med sin «Dancer» – remikset av Kygo av alle ting (på den tiden den ukjente Kygo som levde på «forskudd på arven» på loftet til mamma og stefar på Fana), og Sonny Alven med sin one-pepsi-max-wonder-hit «Our Youth». Den sistnevnte låta gikk faktisk så til hodet på Alven at han måtte ta samling i bunn, barbere vekk håret og finne tilbake røttene og den hvite deep-house-singleten.

Duoen er nå ute med nok en deilig og tilbakelent låt på bergensk, som selvfølgelig ingen utenfor Bergen skjønner noe som helst av. Det kan ofte kan være en god oppskrift på å lytte til melodien enn teksten. Denne kan du trygt kan legge i chillmix-2020-spillelisten din.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Kygo + Oh Wonder – «How would I know»

Dagane blir lysare, nettene blir lengre, vi har sagt «faen, eg gløymde å ta på solkrem» minst èin gong, og Kygo er ute med nytt album. No er sommarkjensla verkeleg komen. Legenden frå Fana er tilbake, og han held fram med å servere oss tropiske sommarvibbar med hans tredje album «Golden hour».

For min del toppar det seg på låten «How would I know». Der har Kyrre fått med seg Oh Wonder, ein britisk alt-pop-duo, som komplimenterar den drivande beaten med mjuke, svevande og rett og slett nydelege stemmer. Dette er det perfekte lydsporet til ein sommarkveldkøyretur i rosa solnedgang med vindaugene nede.

Arianrhod Engebø, programleder

Divest – «Coming around»

Bandet har en god debut-EP i baklomma fra i fjor da de også var månedens Urørt i april, og jeg har gledet meg veldig til å høre mer fra denne gjengen. Ventingen er over og det er godt å høre at de har tatt med seg de gode gitarriffene og de fengende melodilinjene videre i deres nye singel. Om du liker band som Great News og Real Estate, er dette noe for deg.

Nina Gjertsen, programleder