– Hvordan skal jeg toppe dette?

Lidolido ble svært overrasket over at han ble Årets nykommer og vant 250.000 kroner under Spellemannprisen.

LidoLido vant prisen for årets nykommer under Spellemannprisen i kveld, og tar med det over tittelen som Jonas Alaska har hatt siden i fjor. Med debutplata Pretty Girls and Greys Sweaters vant LidoLido over Gabrielle, Moskus, Frida Amundsen og Highasakite. Han vant i tillegg 250 000 kroner i stipend fra Gramo.

– Jeg har ikke tenkt på hva jeg skal bruke pengene til, men jeg skal nok kjøpe meg noe jeg kan bli inspirert av. Et par nye sko, en reise- jeg vet ikke helt, sa Lidolido rett etter han mottok prisen.

Se alt fra Spellemann her og se intervju med LidoLido samt hans takketale lenger ned i saken.
Vil du ha den ferske vinneren til din skole? Meld deg på årets P3 Skolesession her!

 

Rakk ikke bli nervøs

Tjueåringen har allerede blitt et stort navn innen norsk musikk og slo gjennom med singelen «Different» i 2011, som også er å finne på albumet fra i fjor.

– Talen til Magdi var nesten det fineste av alt. Jeg trodde ikke prisen skulle deles ut så tidlig, så jeg rakk ikke å bli nervøs. Når jeg har fått denne prisen her, tviler jeg på at festen slutter i kveld.

Se LidoLidos takketale:

 

To år med hardt arbeid

Det er LidoLido selv om har produsert hele albumet Pretty Girls & Grey Sweaters , som inneholdt gjesteartister som Little Steven, Jarle Bernhoft, Timbuktu, Yosef fra Madcon og Ole Edvard Antonsen. Albumet solgte til norsk platina og fikk gode kritikker i norsk presse. Likevel var det en svært overrasket Lidolido som entret presserommet etter å ha takket for seg på scenen.

Les Lydverkets anmeldelse: En velsignet valp (5/6)
Les også: Spellemannskandaler gjennom tidene

– Jeg trodde ikke at dette skulle skje, og vet ikke helt hvordan jeg kan toppe dette. Jeg føler litt på presset for det jeg skal lage videre, og så tenker jeg at denne prisen kommer til å se fantastisk ut på hylla i studio. Det ligger to år med hardt arbeid og 10 år med trommespilling i kjelleren, bak plata. Denne bekreftelsen betyr veldig mye for meg.

Se hele intervjuet med den ferske vinneren her: