Lurte internett trill rundt

Nybakt far lurte både Wu-Tang-rapper Raekwon og flere musikkmagasiner med morsom navnespøk.

En nybakt far lurte både internett og Raekwon, et av medlemmene i den legendariske hiphop-gruppen Wu-Tang Clan, til å tro at han hadde kalt opp sitt nyfødte tvillingpar etter nettopp Raekwon og rapkollega Ghostface Killah.

På den amerikanske farsdagen, 15. juni, la Twitter-brukeren DaddyLieb ut denne meldingen:

Meldingen som er blitt retweetet nesten 250 ganger, viser et nyfødt tvillingpar samt to fødselsattester med de fengende navnene «Raekwon Lieberman» og «Ghostface Lieberman».

Gikk i baret

Mange ville nok tenkt at dette er for godt til å være sant, og åpenbart en vits. Men det gjorde ikke Raekwon. Han publiserte nemlig bildet på sin Instagram-profil med hashtaggen #wu4thebabies, og skrev:

– Nå skjer det! En familie kaller tvillingene sine Raekwon og Ghostface!

Andre som gikk på limpinnen er de anerkjente musikkmagasinene NME, Complex, XXL, Consequence of Sound, samt de britiske nettavisene The Independent og Daily Mail.

Pappaen så seg til slutt nødt til å avsløre at det hele var en spøk, og ifølge Gawker skrev han på Facebook-siden sin:

– I går fikk jeg den beste farsdagsgaven jeg kunne få, men dette er på en god andreplass. For de som lurer på om vi har mistet besinnelsen, så er dette bare en spøk, men vi får se hvor langt internett tar det.

Stormet scenen

Twittermeldingen til pappaen, «Wu-Tang is for the children», spiller på et meget spesielt øyeblikk under Grammy-prisutdelingen i 1998.

Da stormet den nå avdøde Wu-Tang-rapperen, Ol’ Dirty Bastard, scenen da Shawn Colvin skulle motta prisen for årets låt. Tydelig misfornøyd med at Puff Daddy hadde stukket av med prisen for årets rapalbum tidligere på kvelden, begynte rapperen en utblåsning som kun Kanye West har klart å matche i senere tid.

– Wu-Tang er for barna. Vi lærer opp barna, skjønner du? Puffy er god, men Wu-Tang er best!

Ga ut album i ett eksemplar

Wu-Tang Clan spilte på Øyafestivalen 2013. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Wu-Tang Clan spilte på Øyafestivalen 2013. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Wu-Tang Clan holder fremdeles koken, og tidligere i år ga de ut dobbeltalbumet The Wu – Once Upon a Time in Shaolin. Det kuriøse med albumslippet var at det kun ble trykket ett eneste fysisk eksemplar. Platen lå i en håndutskåret sølvboks, og hadde visstnok hadde en prislapp på flere millioner dollar.

I fjor gjestet hiphop-gruppen også Øyafestivalen. Da ble de berømmet med fire øyner på terningen av P3s anmelder, som blant annet skrev:

– Wu-Tang Clan er, til tross for en tidvis lokete holdning til konserter, det mest vellykka rapkollektivet som noensinne har spilt inn musikk.

Les anmeldelsen: Trivelig eldretreff

Se musikkvideoen til Wu-Tang Clan-klassikeren «C.R.E.A.M.»: