– Majestetisk og inspirerende

Lou Reed sliter med helsa, men hyller Kanye West.

72 år gamle Lou Reed er på bedringens vei etter en levertransplantasjon. Foto: NTB Scanpix /  Ray Tamarra, AFP Photo.
72 år gamle Lou Reed er på bedringens vei etter en levertransplantasjon. Foto: NTB Scanpix / Ray Tamarra, AFP Photo.

Den aldrende rockelegenden Lou Reed har den siste tida hatt problemer med en utslitt lever. På et tidspunkt svevde han mellom liv og død, men fikk til slutt transplantert inn et nytt eksemplar av den livsnødvendige kroppsdelen.

Symptomer på dehydrering

Operasjonen skjedde i mai, men bare få uker etter har han igjen stått på scenen. Det var tydeligvis for mye av det gode. I går ble han nemlig skrevet ut av et sykehus på Long Island, etter symptomer på dehydrering.

Etter operasjonen skrev rockeren på facebook at han var «en triumf for moderne medisin, fysikk og kjemi. Jeg er større og sterkere enn noensinne».

72-åringen Reed er også glad i ny musikk og tydeligvis fan av Kanye West. Han har nemlig for magasinet The Talkhouse anmeldt det nye albumet Yeezus.

Kanye West-albumet Yeezus kommer i neste uke. Foto: Promo.
Kanye West-albumet Yeezus. Foto: Promo.

– Skjønnhet og storhet

«Det er øyeblikk av den høyeste skjønnhet og storhet på dette albumet, også er det en del av den samme gamle dritten», skriver Reed som konkluderer med at både West og hans nye album er både «majestetisk og inspirerende».

«Folk sier at albumet er minimalistisk. Og det er det. Men det er også deler som er maksimale. Det skjer mye: Horn, piano, bass, trommer, elektroniske effekter, alt rytmisk matchet. Mot slutten av sporet er det nå dobbelt så mye sonisk materiale. Men Kanye forblir uberørt mens dette fjellet av lyd vokser rundt ham. Det har vært lagt ned en enorm mengde arbeid for å lage dette albumet. Hvert spor er som å lage en film», mener Reed.

Vår egen anmelder var også raus med omtalen da han trillet terningen til fem. «Han ligger tre-fire hestehoder foran fordi han har evnen til å skape nytt og hipt fremfor å omfavne det etablerte», skriver han blant annet.

Lou Reed mener også West setter nye standarder.

«Han forsøker virkelig å heve terskelen. Ingen er i nærheten å gjøre det han gjør, de er ikke engang på samme planet!»