Marit Larsen ny dommer i Urørtfinalen

Tar over plassen i dommerstolen etter Silya.

Med kun én dag igjen til Urørtfinalen hopper Marit Larsen inn som dommer i det direktesendte showet der årets nye musikkhåp skal kåres.

Hør alle de nominerte låtene og stem på din favoritt

Dommerpanelet skulle opprinnelig bestå av musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, P13-programleder Tarjei Strøm og vinneren av årets Stjernekamp, Silya. Stjernekamp-vinnereren har nå blitt syk og Marit Larsen tar hennes plass i dommerstolen.

– Det var utrolig gøy å være med i fjor, og det er veldig hyggelig å bli spurt igjen. Urørt er Norges viktigste musikkonkurranse, sier Marit Larsen til P3.

Utforsk Urørt her
Mer etablerte artister

Marit Larsen har fulgt med på Urørt i hele år, og mener det er fem sterke kandidater som stiller på scena i morgen.

– Nytt av året er vel at flere av dem har ting på gang i utlandet, noen av dem har flytta ut allerede. Farao har blant annet varma opp for Ásgeir Trausti, en helt rå, ny artist fra Island som jeg også følger med på.

Se fjorårets vinneropptreden, Arif med «Gal»

Les også: Urørtfinalen 2013 – Marit og Chirags dommerdebut

– Hvilke inntrykk satt du igjen med etter Urørtfinalen i fjor?

– Jeg var like utkjørt som de som hadde vært på scena, tror jeg. Det er så imponerende å se hvordan alle jobber, og man blir så sugd inn i energien i salen, for det betyr så mye for de som står på scenen. Det er nok ekstra lett for meg å leve meg inn i hvordan de har det der oppe.

– Hvordan tror du at du selv hadde gjort det i en Urørtfinale?

– Jeg håper at jeg hadde gjort det bra, men jeg blir fremdeles nervøs på tv. Det er et format som er skummelt for de fleste. I fjor hadde Intertwine sin live-debut på tv. Det var et perfekt eksempel på en låt som for meg fremstod litt anonym i utgangspunktet, men som leverte enormt og kom til sin rett på scenen.

AVSTEMMING: Hvem blir årets Urørt?

Høyere krav

Marit mener at Urørtfinalen skiller seg fra andre typer musikkonkurranser ved å stille store krav til artistene som er med.

– Det som gjør Urørt unikt er at man må hevde seg på flere plan. Man må vise innspilt materiale, men også få det til som liveartist, og det er det spennet og helheten som gjør at man som Urørtvinner får et umiddelbart kvalitetsstempel.

Hva tenker du om å ha makta over noens karriere på denne måten?

– Jeg ser ikke på det som å ha makt, men tenker det er et bra utgangspunkt at jeg har mye erfaring og elsker å bli overraska. Jeg blir både letta og rusa på deres vegne når de virkelig får det til.

Les også: Her er årets Urørt-dommere

Sigurd Julius, Shy for Shore, FARAO, The Wolves, og Carnival Kids er årets nominerte i Urørtfinalen. Du kan fortsatt stemme på din favoritt. Stem her.

Urørtifinalen ser du direkte på NRK3 og P3.no kl 20.25