– Mer aktuell enn noen gang

Det er duket for en meget dansbar finale når Todd Terje skal opptre på årets utgave av Øya.

“Med en upbeat og lekker discolåt, tar han oss med på en energisk og sofistikert reise i nygamle lyder og tweeks. Dette er Krokstadelvas Todd Terje på sitt aller, aller beste”, skriver P3s musikkprodusenter om det nylistede P3-sporet, “Delorean Dynamite”.

Hør sporet:

Slipper album i april

Nå skal Todd Terje, eller Terje Olsen som han egentlig heter, avslutte årets Øyafestival lørdag 9. august i Tøyenparken. Elektronikakongen fra Mjøndalen, som leker seg med discoelementer, har gledet mange danseglade hjerter.

Foruten å ha ansvaret for å runde av sensommerens musikkfestival, slipper mannen, som har vakt stor oppsikt utenfor landegrensene, fullengderen It’s Album Time 8. april.

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge. (Foto: Kim Erlandsen)
Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge. (Foto: Kim Erlandsen)

– Det er flott at Øya igjen velger en norsk artist til å avslutte festivalen. Signalteknisk betyr det nok mest for ham selv, men det er klart festivalen her deler mitt syn om at vi vil høre mye til Todd Terje i 2014. Jeg har sett Todd Terje noen ganger, men utelukkende i mindre skala, sier P3-musikksjef Mats Borch Bugge om valget av Todd Terje som avslutningsnummer på festivalen som flyttet fra Middelalderparken på grunn av arbeid på Follobanen.

– Jeg er selvsagt spent på om Bryan Ferry vil dukke opp – og om liveshowet generelt blir fyrrig og spekket av underholdning, fortsetter Borch Bugge og referer til Ferrys innsats under innspillingen av It’s Album Time der han tolker Robert Palmers “Johnny and Mary”.

– En sterk standing

Todd Terje blir løftet frem som en av de aller dyktigste på sitt felt både som DJ og liveartist. Han har blant annet remikset nevnte Bryan Ferry, Hot Chip, Chic og Franz Ferdinand.

Musikkprodusent og DJ i P3, Marie Komissar. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Musikkprodusent og DJ i P3, Marie Komissar. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg synes Todd Terje er et kjempegøy valg for å avslutte Øyafestivalen. Han er norsk, han har en sterk standing hos Øya-publikummet og er i sommer mer aktuell enn noen gang. Jeg gleder meg, jeg! sier musikkprodusent og DJ i P3 Marie Komissar om bookingen.

I 2012 slapp han EPen It’s The Arps, som vår anmelder ga terningkast fem, og samme år ble sporet “Inspector Norse” løftet frem av P3s musikkredaksjon som en av de aller beste sporene Norge hadde å tilby i 2012.

Se musikkvideoen til “Inspector Norse”: