Metallica klør etter å komme seg i studio

Bandet har 800 riff klare før innspillingen begynner neste år.

James Hetfield ser frem til å begynne på det neste Metallica-albumet. Foto: NTB Scanpix /  Theo Wargo, AFP Photo.
James Hetfield ser frem til å begynne på det neste Metallica-albumet. Foto: NTB Scanpix / Theo Wargo, AFP Photo.

Metallica gjør seg klar til å begynne å jobbe med sitt neste studioalbum. Frontfigur og vokalist i det amerikanske metalbandet, James Hetfield, røpte til The Oakland Press at bandet planlegger å spille inn den etterlengtede oppfølgeren til Death Magnetic tidlig neste år.

Les anmeldelsen av Death Magnetic her

Les mer Metallica-nyheter her

– Forhåpentligvis skjer det snart. Jeg klør etter å komme meg i studio. Vi har tonnevis med materiale å gå gjennom. Det tar lang tid, for det er mye bra greier. Jeg vet vi bare trenger et par låter, men vi har 800 riff vi går gjennom. Det er sinnsykt. Vi har allerede hørt gjennom mye av det, og skilt ut de beste riffene, som bare venter på at vi skal ta det til det neste nivået.

Vil ikke kverne ut album

Lars Ulrich, trommeslager i Metallica, sa i følge Blabbermouth til det britiske rockemagasinet Kerrang! at det neste studioalbumet sannsynligvis kommer i 2015.

Les også: «Tidenes drittsekk»

Lars Ulrich åpner for å dele riff med andre. Foto: NTB scanpix / Spencer Platt, AFP Photo.
Lars Ulrich åpner for å dele riff med andre. Foto: NTB scanpix / Spencer Platt, AFP Photo.

– Det er mange som spør hvor den neste platen er. Vi skal lage en plate til, men vi føler ikke et ansvar for å kverne ut album hver gang noen spør om det.

Kan auksjonere vekk riff

Metallica har det siste året spilt konserter over hele verden, men har også hatt flere jam-sessions som har gitt de haugevis med ideer til det neste albumet. I juni fortalte Ulrich til Rolling Stone at de hadde nesten 600 ideer til nye sanger, og utdypet det til Kerrang!.

– Vi har så mange riff at vi ikke vet hva vi skal gjøre med dem! Vi har snakket om å kanskje dele det med andre, som en slags eBay-greie for riff som blir til overs. Noen av dem er faktisk ganske bra, men vi får ikke brukt alle.

Metallica snart på kino

Bandet har også jobbet med musikkthrilleren Metallica: Through the Never, som handler om en ung roadie, Trip, som blir sendt ut på oppdrag under konsertene til Metallica. Filmen kombinerer et fiksjonell historie med konsertopptak og låter av Metallica. I følge Filmweb skal filmen ha norsk kinopremiere i slutten av oktober.

Men innspillingen har i følge Hetfield krevd mye av bandet.

– Vi må koble av etter dette og få denne filmen ut av systemet. Det har krevd mye tid og innsats. Vi går alltid inn i prosjekter med full gass, og vi vil ikke multitaske. Den neste skiven begynner vi forhåpentligvis på en gang i løpet av våren.

Metallica har ikke gitt ut et skikkelig studioalbum siden Death Magnetic kom ut i september 2008, men samarbeidet med Lou Reed på Lulu, som kom ut i oktober 2011. Det albumet slo ikke an hos P3s anmelder, som kalte Lulu «et kjærlighetsbarn som burde blitt satt ut i skogen».

Se traileren til «Metallica: Through the Never»:

Se musikkvideoen til Metallica – «Nothing Else Matters»:

Se musikkvideoen til Metallica – «The Day That Never Comes»: