Mistenkelig lik?

Har Katy Perry rippa låta til Sara Bareilles?

Før helga ble Katy Perry sin nyeste single – «Roar» lekka til nettet. Det er første låt fra hennes kommende album som har fått tittelen Prism.

22. oktober kommer Katy Perry-albumet Prism. Foto: Promo.
22. oktober kommer Katy Perry-albumet Prism. Foto: Promo.

Reagerer på likheten

Perrys nye låt ble lekket før den egentlig skulle komme ut mandag, og kun to dager etter sitt premature slipp har låta blitt spilt så mye på amerikansk radio at den er den 34. mest spilte låta på amerikansk radio siste uke.

Låta er uten tvil rimelig umiskjennelig Katy Perry, men på nettet har fans over hele verden reagert. For den likner mistenkelig på en annen låt, av en litt mindre kjent artist.

For fire måneder siden ga langt mindre kjente Sara Bareilles ut låta «Brave». En låt Perry sjøl skrøt av på Twitter i mai. «I heart you @Sarabareilles», skrev hun på mikroblogger-tjenesten og la med musikkvideoen hennes.

Bare tilfeldigheter?

Det er liten tvil om at det er klare likheter mellom «Roar» og «Brave». Om likhetene er bevisste eller ikke er uklart, men mange fans har ifølge Mashable reagert på hvor mye låtene likner på hverandre.

Nå kan du høre sjøl (under her) og gjøre deg opp en mening. Er likhetstrekkene så store at man kan kalle det et plagiat eller er det bare tilfeldigheter?

Katy Perry er for øvrig for tiden den mest fulgte kvinnelige artisten på Twitter med 40,7 millioner følgere, mens Sara Bareilles «bare» har 2,8 millioner.

Hør Katy Perry-låta «Roar» her:

Hør Sara Bareilles-låta «Brave» her:

Tumblr-brukeren portkey har laget denne mashupen av de to låtene:

Audio: Tumblr, portkey