– Mørk låt om flukt og mental helse

Vår Best akkurat nå-spalte er fylt opp med ferske spor fra blant annet Girl in red, Boy Pablo og Sebastian Zalo.

Boy Pablo – «Rest up»

Vidåpne dører sparkes inn når Boy Pablos musikk blir omtalt som drømmende indiepop, men det gjør det ikke mindre sant. Sånn sett er det ikke noe nytt under den varme Boy Pablo-sola, og «Rest up» fletter seg finfint i rekken av døsige, romantiske popperler som letter på, kremt, det mentale trykket. Dette er han god til.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Kars, Lars Vaular – «Anthem»

Synthorn er lyden av noe viktig som er på gang. Eller, det fanger min oppmerksomhet. Rapper Kars går med brede skuldre på denne gateskatten av en låt. Hiphop-sporet, som kledelig nok heter «Anthem», har overskudd og bra mengde med selvskryt signert Kars, stilig produksjon, og ekstra tyngde leveres med et vers fra Vaular. Rapsnacks.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Sebastian Zalo + Odd Nordstoga – «Duracell»

Dette er duoen eg ikkje visste eg trengte i livet mitt. Då eg satt på «Duracell» for første gang var eg ikkje forberedt på kor godt hardt eg kom til å elske denne låten. Horten-artisten Sebastian Zalo si fløyelsmjuke stemme passar så nydeleg til Nordstoga sin drivande gitarmelodi. Låta er fengande, energisk og teksten er nesten såpass inspirerande at eg får lyst til å løpe meg ein tur i seinsommarnatta.

Arianrhod Engebø, programleder

Ludvig Moon – «New Town»

Der kom låta som ga meg troa på at høsten ikke blir fullt så kjip og tung å karre seg gjennom likevel. Faktisk, så gleder jeg meg til omfavne klisjeen med ullsokker, te og fyr i peisen med Ludvig Moons vakre «New Town» som lydspor. Det akustiske gitarspillet er altoppslukende fra første sekund og harmoniene gir meg liv.

Anna Nor Sørensen, programleder

Girl in red – «Rue»

Ukas låt: Oppfølgeren til vårfavoritten «Midnight love» er her. «Rue» er en mørk låt om flukt og mental helse. Dette er også første smakebit på Marie Ulvens kommende debutalbum, som slippes i 2021.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Oral Bee & Linda Vincent – «Sunkist på Sunset»

Deilig sensommerfunk fra Oral Bee, ala 2019-favoritten «Den Breiale Stilen – 4», som er hentet fra det splitter nye albumet «»Brus Bangers».

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Motorpsycho – «Delusion (The reign of humbug)»

For oss som blir sure når det er for varmt i været, så er høstutgivelsen av albumet «The all is one» perfekt timing. Det er bare å krølle seg sammen på sofaen og drømme seg vekk. Lurer på om håret til Bent Sæther lukter eplesjampo. Jeg tror det. #mancrush.

Morten Skogly, journalist