Mumford & Sons tar pause

Det populære britiske folkrock-bandet har annonsert at de trenger hvile og trekker seg unna offentligheten på ubestemt tid.

Mumford & Sons avsluttet fredag Babel-turneen i Bonner Springs, USA, og spilte sin siste konsert på en «betydelig stund». Etter et begivenhetsrikt år, som har inneholdt både oppturer og nedturer, avslørte de overfor Rolling Stone at de var klar for en lengre pause.

– Vi kommer ikke til å gjøre noe med Mumford & Sons i overskuelig fremtid, fortalte keyboardist Ben Lovett til Rolling Stone.

Mumford and Sons er kjent for å være et forrykende liveband. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Mumford and Sons er kjent for å være et forrykende liveband. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

– Må hvile oss

Det vil bli bandets første pause siden Sigh No More kom ut i 2009, men hvor lenge den kommer til å vare er uklart.

– Vi vet ikke hvor lenge pausen kommer til å vare. Alt vi vet er at den kommer til å være betydelig, så vi kan gå tilbake til å bare henge ut, uten noen forpliktelser eller noe press. Akkurat nå føles det litt som den siste uken på skolen, rett før sommerferien.

– Nå må vi bare få hvilt oss. Vi har ikke hatt mye tid i det siste til å være med andre folk, og leve et liv utenfor musikken. Nå skal vi bare gjøre veldig lite fremover, spesielt når det kommer til Mumford & Sons.

Bassist måtte opereres

All suksessen som har fulgt Mumford & Sons det siste året har også krevd sitt. I juni måtte bandets bassist, Ted Dwane, hasteopereres for blodpropp i hjernen, noe som førte til at bandet måtte avlyse tre konserter.

Tidligere i år hintet også bandet om at de trengte å slappe av.

– Å spille lange konserter på store arenaer krever mye av oss. Vi har et større ansvar på å holde oss i form. Vi vil absolutt ha en pause og få hvilt oss, sa Lovett til Rolling Stone i februar.

Enorm suksess

Kvartetten ble dannet i 2007, og fikk allerede suksess med sitt første album Sigh No More som kom ut i 2009. Med andrealbumet Babel vant de flere priser, blant annet to Grammys, og Mumford & Sons befestet seg som et av de mest populære folkrock-bandene.

De britiske folkrockerne spilte 11. april i år konsert i Oslo Spektrum. En konsert som ifølge vår anmelder «fylte salen med gåsehud«.

Se musikkvideoen til Mumford & Sons – «I Will Wait»:

Se musikkvideoen til Mumford & Sons – «Little Lion Man»: