Musikkåret 2013: Christine Dancke

Hver dag frem mot 2014 skal vi i P3 Musikk-redaksjonen gi deg våre musikkhøydepunkter fra året som har gått.

Christine Dancke oppsummerer musikkåret 2013. (Foto: Hilde Holta-Lysell)
Christine Dancke oppsummerer musikkåret 2013. (Foto: Hilde Holta-Lysell)

Det er umulig å finne en fasit på hva som har vært det beste i løpet av et langt musikkår. Og selv om vi i P3 har offentliggjort hva vi mener er årets beste norske låter, årets beste internasjonale låter, årets beste norske album og årets beste internasjonale album, er vi langt fra enige på de fleste punkter.

Hver dag frem mot nyttår skal vi i P3 Musikk-redaksjonen offentliggjøre hva som har vært våre personlige favoritter i musikkåret 2013, både hva gjelder album, låter, konserter, uforglemmelige øyeblikk, og masse mer.

I dag: Christine Dancke, programleder og DJ.

Album som fortjener mer oppmerksomhet

PARTYNEXTDOOR – PARTYNEXTDOOR

2013 har vært et stort år for r&b, og i den forbindelse vil jeg gi litt ekstra oppmerksomhet til en miksteip fra OVO Sounds 20 år gamle Jahron Anthony Brathwaite, bedre kjent som PARTYNEXTDOOR.

Låtene er korte, produksjonene er enkle, men råfine, og Jahron selv er hakket mindre svevende og intens enn hans kollega The Weeknd. Resultatet er den mest lytteverdige mikstapen i 2013, og et must for alle som liker The Weeknd og Drake.

Hør albumet i Spotify eller Wimp.

Årets låter

Dette året har vært fylt med ekstremt mange låter som har festet seg til hjertet mitt, flere enn noe år tidligere, så selv om det burde vært minst 20 låter til på denne lista har jeg trukket frem følgende:

Kanye West – «Bound 2»

Ace Hood ft. Future & Rick Ross – «Bugatti»

Rhye – «Open»

Årets beste konsert

Det er nesten umulig å trekke frem én enkelt konsert når man bor i en by hvor det er konserter med råbra artister omtrent hver eneste dag. Når det er sagt: Sigur Rós i Oslo Spektrum (!) var alt jeg hadde drømt om (med unntak av konsertstedet – P3 Gull hadde okkupert Sentrum Scene den dagen).

Denne skiva synes Christine Dancke er overvurdert. (Foto: Promo)
Denne skiva synes Christine Dancke er overvurdert. (Foto: Promo)

Årets dårligste konsert

Tror faktisk jeg har sluppet å oppleve noen kjempedårlige konserter i år. Flaks!

Årets mest oppskrytte

Daft Punk-skiva? Snork.

Årets største nedtur

Ingen ordentlig Destiny’s Child reunion i år heller …

Årets største overraskelse

Kanskje ikke så fryktelig overraskende, men litt: Norsk klubbmusikk er bedre og større i utlandet enn noen sinne. I tillegg til etablerte travere som Röyksopp, Lindstrøm, Todd Terje og Prins Thomas, har nye, unge talenter begynt å få verdens øyne på seg.

Lemâitre, Proviant Audio, Finnebassen, Andrè Bratten, Cashmere Cat og CLMD er allerede kjent for de fleste her hjemme, men følg med på disse i tiden som kommer: Drippin, Slick Shoota, Coucheron, Funkin’ Matt, Ole Torjus, Kygo, Savant, Torkelsen, Snasen og Pandreas.

Årets beste musikkvideo

The Fox. Neida. Cold Mailmans «My Recurring Dream».

Årets OMG/WTF-øyeblikk

Overvar en veldig snål Lil Wayne konsert i Oslo Spektrum hvor Weezy F. Baby skatet frem og tilbake på scenen med en haug hangarounds. Plutselig forteller han at han ikke reiser noe sted uten familien sin, og før jeg visste ordet av det stod Lil Wayne og Birdman og klemte hverandre på scenen. Årets OMG!

Årets danselåt

Her er det ganske mange, i og med at jeg jobber med musikk for dansegulvet, så jeg må trekke frem to artister her: Major Lazer og Sinjin Hawke. «Watch Out For This», «Bubble Butt» fra Major Lazer og «Yea Hoe» og remixen av DJ Funks «Three Fine Hoes» fra Sinjin. Blir helt gal (på en god måte) av å tenke på alle disse sangene.

Årets gråtelåt

Autre Ne Veut – «Counting»

http://youtu.be/zrngEdJIkTo

Gleder meg mest til i 2014

Festivalsommeren! Den kommer til å bli fantastisk, og Kastellnatt under Slottsfjell blir som alltid et stort høydepunkt. Og Miley Cyrus, da. Selvsagt.