– Musikken deira har farga alle mine feriar

Møt solskinet med P3 sine sommarfavorittar kor The 1975, Ace of Base, French Montana og The Streets er blant låtane. Kjenn varmen!

Moses Sumney – «Cut me»

Dette er en leken parkbris av en låtperle, og den har vært første spor ut på balkongen sommeren 2020.

Bunnlinja strutter av sommerlig og laidback soul fra tidlig 60-tall, og over bassen strør Moses Sumney små pianostreif, trompetmelodier og vokalharmonier som får det til å blomstre i brystkassa. Og den stemmen til Moses er helt fantastisk! Teksten treffer også. Den har en personlig dybde, og det anbefales å dykke ned i strofene.

Sigurd Vik, journalist

Ace of Base – «All that she wants»

Denne sommeren har Ava Max – «Kings & queens» fått meg til å tenke på en skitten klassiker fra starten av 90-tallet: Ace of Base med «All that she wants». Dette pop-sukkertøyet tar meg tilbake på tivoli. Da man satt i en karusell. I en sofa som ble snurret rundt. Den minner meg om sukkerspinn og jenter jeg var forelska i på slutten av barneskolen. Det er sommer!

Jonas Jeremiassen Tomter, produsent

Dagny – «Paris»

Poplåta «Paris» fra det nye albumet til Dagny er altså så fantastisk. Når jeg hører den, tenker jeg på følelsen av evigvarende sommerforelskelser. Den minner meg om varme kvelder som bare varer og varer, hvor det er kveldsbad, lunka øl, klining og ingen planer. Den gir følelsen av at alt kan skje! Herregud, jeg håper alle får en så fin sommer som denne låta. ❤

Tuva Fellmann, programleder

Rum Shebeen – «Tropical»

Det er ikke først og fremst en gjeng karer fra Sør-London jeg ser for meg når jeg tenker på sommermusikk. Dette forhenværende bandet har med denne (en av få utgitte låter) imidlertid skapt den perfekte lyden for sol- og ferieliv. Om du så er i tropiske strøk med sand mellom tærne eller i byen hvor asfalten smelter fast i sandalsålene, er dette strøkent av og for begge deler. The Clash med litt mindre punk og litt mer steel pan. Billige Hawaii-skjorter og gaphalsrefreng. Det er tid for å get tropical!

Ruben Gran, musikkprodusent

Nauuda og Shahly- «Speak up»

Om du mangler en låt som passer i overgangen fra rolig grilling til sommerfest, er det denne du trenger. Nauuda er en ung produsent duo fra Arendal, og fra dem kommer det ofte spennende og kreativ housemusikk. Se for deg å ha en kald drink i hånda, nydelig utsikt over fjord eller sjø, og en gjeng feststemte venner rundt deg når du hører denne!

Nina Gjertsen, programleder

Klingande – «Jubel»

Denne her er fast inventar i mine sommerlister. Den gir meg rett og slett tidenes sommerstemning, og om du savner saksofoner i livet er det bare å få denne inn i spillelista. Den tidligere DJ- og tropical house-duoen, som nå kun består av Cédric Steinmyller, klarer å bruke saksofoner smakfullt og oppbygningen, melodiene og stemningen i denne gir meg sommervarme både i kropp og sinn.

Nina Gjertsen, programleder

Hubbabubbaklubb – «Mopedbart»

«Jeg ha’kke klokke på, ingen steder jeg må gå» blir overskriften for min sommer. En sommerklassiker fra supergruppa med Norges beste bandnavn, Hubbabubbaklubb. Jeg glemmer aldri første gang jeg hørte denne på en hjemmefest sommeren til første klasse på videregående, og den nydelige, nostalgiske følelsen den ga meg. En disco-perle som passer perfekt til sommerkvelder som blir til netter!

Anna Nor Sørensen, programleder

Koffee – «Toast»

Lite får meg i så godt humør som reggaemusikk, og en av låtene som kommer til å lydlegge min sommer er «Toast» fra den 20 år gamle, jamaicanske reggae-artisten Koffee. Hun fanget oppmerksomheten min med fjorårets debut-EP, «Rapture», som også gjorde at hun ble den yngste og den første kvinnen til å vinne pris for beste reggae-album på årets Grammy-utdeling. Håper denne låta blir soundtracket til din sommer også.

Anna Nor Sørensen, programleder

The Wombats – «Tokyo (vampires and wolves)»

Ei så legendarisk låt frå eit så legendarisk britisk-norsk band treng liten introduksjon eigentleg, men «Tokyo» kjem alltid til å vere ein heilt spesiell sommarlåt for meg.

Før min første festival sommaren 2011 gjorde eg store førebuingar. Eg kjøpte inn regnponcho, skaffa alkohol og planla transportlogistikk, men viktigast av alt var draumen om å kunne all teksten til alle sangane når The Wombats skulle avslutte festivalen. Albumet «This modern glitch» gjekk på repeat i øyretelefonane i fleire veker før festivalen. På joggeturar. På veg til jobb. På bussen. Alltid. Det albumet vart lydsporet til alt eg gjorde den sommaren. Så kom endeleg festivalen og den etterlengta laurdagskvelden med The Wombats. Eg og venninna mi sto og holdt hender og song og dansa med til alle låtene, men spesielt «Tokyo». Vi var gjennomvåte forbi regnponchoen fordi det pøsa ned på best vestlandsk-vis, men den draumen gjekk så perfekt i oppfylling.

Arianrhod Engebø, programleder

Håkan Hellstrøm – «Din tid kommer» (Otto Knows remix)

Denne sangen har gitt meg kink i nakken. Originalen er sjukt bra, men med noen enkle elementer løfter Otto den til nye fuglekvittrende høyder. Låta er perfekt å sette på som det første du hører på om morgenen, i bilen på vei til stranda eller med vennegjengen i de sene nattetimene. Selv spiller jeg den helst etter nattbading og på sykkelen gjennom byen mens sola står opp.

Martin Holmen, programleder

Smeke Reven – «Halloi»

Halloi! Er det en sjanger som heter gøyal rap? Halloi er forøvrig et ord som ikke er brukt nok. Denne låta ble sommeren 2018 for meg, og har fortsatt å lydlegge livet mitt siden. Smeke Reven har laga ei låt som alltid får meg i godt humør, og hvem vil vel ikke føle seg som NM i kødd? Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har gått til fest med den her på øra. Eller vært fyllesjuk og trengt ei låt for å minne meg på at livet er best med litt halloi i seg.

Ingrid Simensen, programleder

ASAP Rocky – «Love$ick»

Hvis du er gira på en låt som får sola til å føles enda deiligere på kroppen, nattbadet til å føles ekstra forfriskende og ølen til å smake litt bedre, så har du kommet til rett sted. Det som er så deilig med Mura Masa og ASAP Rocky sin «Love$ick» fra 2015, er at den passer til uansett hva man gjør, og dette er også grunnen til at denne låta er på repeat hos meg hver eneste sommer.

Adelina Ibishi, programleder

The Streets – «Dry Your eyes»

Sommeren er en ypperlig tid for sommerflørt, men det er ikke alltid det går veien. Da er denne låta helt nydelig å høre på og føle til. Den har hjulpet meg ut av utallige kjærlighetssorger. Jeg blir fort inneslutta og tenker tunge tanker, og da er det bra å høre på denne. Men det er selvsagt en fare for at den drar deg for langt ned, da må du rett og slett skru av og høre på noe annet!

Martin Lepperød, programleder

Lucy Pearl – «Don’t mess with my man»

Dette er den ideelle sommerlåta! Jeg kom tilfeldigvis over den da jeg tuslet over Karl Johan i Oslo, og endte opp med å danse foran forvirrede mennesker, som ikke forstod musikkens eufori som dundret gjennom den tynne kroppen min. Låta er en dansegarantist!

Jonis Josef, programleder

Brasstracks – «Always be my baby»

Jeg elsker 90-tallsperlen «Always be my baby» av Mariah Carey. Jeg elsker også trompet! Når det dukker opp en trompetbasert 2020-versjon av Mariah Carey-klassikeren, er det fryktelig naturlig å sette pris på den. Gutta i Brasstracks spiller og lager utrolig kule trompet-arrangementer, og blir brukt av flere internasjonale popstjerner når de trenger å sprite opp låtene sine med freidig messing. Du hører dem blant annet på Harry Styles sin «Watermelon sugar», og du har hørt dem med Mark Ronson, Chance The Rapper og Anderson .Paak.

Her virker det som de bare har følt på overskudd og laget en hommage til en låt de bare synes er bra. De har fraseringene til Mariah Carey så under huden, at det nesten føles som en parodi. Jeg føler jeg kan høre at de elsker låta, og da har de gjort noe riktig som FORMIDLERE! Det er fort gjort å lage drit av noe som er gull, men her har de klart å lage gull av gull. Hvis du synes du blir for mye trompet, benytter jeg anledningen til å minne om originalen! Den er god den og, gode gud.

Markus Neby, programleder

Ace of Base – «The Sign»

«The Sign» er for meg en sommerdrøm av en låt fordi den minner meg om å være en ubekymret 12 år gammel jente med oversized t-skjorte med hest på. Låta er heldigvis skrevet av pop-prinsen Max Martin, hvilket gjør at de færreste kan krangle på hvorvidt låta er bra eller ikke.

Live Nelvik, programleder

The 1975 – «Girls»

The 1975 har etterkvart blitt bandet eg har sett oftast live sommarstid. Musikken deira har farga alle mine feriar sidan fyrstealbumet kom i 2013. Dei er absolutt eit heilårsband for meg, men eg gelskar dei litt ekstra når veret er varmt og den fyrste øla opnast i hyggjeleg lag. Og det skjer jo i starten av denne låta òg. Det fyrste dei gjer, er å opne ein boks.

Ronny Brede Aase, programleder

Aya Nakamura – «Djadja»

«Djadja» var den stor sommerhiten i Frankrike sommeren 2018 og store deler av Europa for øvrig. Og det eneste du trenger å gjøre for å forstå det, er å trykke play. Fransk-maliske Aya Nakamura levere en kombinasjon av afrikanske rytmer og en melodiføring som Beyoncé hadde betalt en venstre arm for. To år etter resten er det på tide at vi nordmenn også kan danse oss inn i sommernatta til denne sommerbangeren.

Tete Lidbom, programleder

Brick & Lace – «Love is wicked»

Min ultimate sommerlåt er «Love is wicked» av duoen Brick & Lace. De to søstrene har gitt meg sommerstemning hvert eneste år siden låta kom i 2007. Teksten er sår og handler om at kjærligheten er lunefull, men rytmene gjør at man bare må smile og sette kursen mot dansegulvet.

Silje Nordnes, programleder

French Montana – «Unforgettable»

Noen låter er større enn livet og denne går under den kategorien. Stemningen i denne dancehall-lekkerbisken tilsier at noe digg og bra er i lufta, og da er det naturlig for meg å sette på denne mens jeg myser mot sola og gleder meg over øyeblikket. Siden lanseringen av sporet i 2017 har «Unforgettable» befestet posisjonen som en eviggrønn sommerklassiker, og jeg syns det er helt innenfor å gaule sammen med Swae Lee på refrenget. Såpass må være lov.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist