– Nå må norske kvinner begynne å rappe

Rapper Timbuktu med klar oppfordring hos Ruben på P3.

Vi i P3 er alltid på jakt etter nye, spennende og sultne talenter. Og nå mener vi at det er på høy tid at den norske musikkscenen får en figur vi har savnet lenge – vår første store kvinnelige rapper.

Derfor kjører P3 for øyeblikket en konkurranse der du kan bli Norges nye rapstjerne.

Oppfordrer alle jenter

Og det er ikke bare P3 som ønsker å høre fra deg – i går var nemlig Jason Diakité, best kjent som Timbuktu, innom studioet til Ruben på P3. Den joviale norgesvennen Timbuktu har med sin poporienterte musikk nådd bredt her til lands, og som ukas hedersgjest hos Ruben fortalte han hvor mye han savnet en norsk kvinnelig rapper.

– I den norske hiphop-historien har det vært altfor få kvinner som har tatt til mikrofonen.

– Lilla Namo er en av mine favorittpersoner i svensk hiphop. Hun er intelligent, motivert og trivelig – rett og slett bare helt fantastisk.

– Så nå har jeg en oppfordring eller shoutout til alle som sitter rundt om i Norge – alle jenter som lurer på om de skal plukke opp mikrofonen og rappe. Faen, det fins for få damer i Norge som rapper. I den norske hiphop-historien har det vært altfor få kvinner som har tatt til mikrofonen, forteller han.

Les også: Bli Norges nye rapstjerne

Se musikkvideoen til Linda Piras «Knäpper mina fingrar»:

Venter på en norsk dame som rapper

Timbuktu besøkte Ruben på P3 der han blant annet snakket om at Norge mangler kvinnelige rappere. Foto: Trine Solli, NRK P3
Timbuktu besøkte Ruben på P3 der han blant annet snakket om at Norge mangler kvinnelige rappere. Foto: Amund Grepperud, NRK P3

Den svenske hiphop-artisten fikk sitt gjennombrudd i Norge med «The Botten Is Nådd» i 2003. Med albumet Alla vill till himmelen men ingen vill dö, som ble sluppet et par år senere, befestet sør-svensken sin posisjon. Siden har det gått slag i slag. Han har også samarbeidet med norske artister som Susanne Sundfør, Vinni og Madcon.

Nå mener han at en norsk kvinnelig rapper kunne snudd landet på hodet.

– Jeg venter på en god norsk dame som rapper. Det kunne snudd opp ned på dette landet. Det finnes mange gode kvinnelige MCs i Sverige.

Hør hele intervjuet med Timbuktu her!

– For i Sverige har dere jo mange damer som er veldig gode til å rappe?

– Ja, og vi har hatt det i over ti år, men så var det en periode det ble stille før Lilla Namo, Linda Pira, Cleo og flere dukket opp. De er veldig lovende og talentfulle, sier han og fortsetter:

– Jeg tror det er like mange jenter som hører på hiphop og digger det her i Norge, men det er nok et steg mange ikke har turt å ta.