Ni album å glede seg til

Kanye West og Highasakite er blant artistene som gir ut nye album i år. Se oversikten over hva det er verdt å vente litt ekstra på!

Selv om kalenderen har bikket 2016, er ikke musikkåret helt i gang ennå. De store albumslippene kan dog være rett rundt hjørnet – og her er en oversikt over hvilke du bør følge ekstra godt med på:

Se også hvilke nye artister du bør holde øye med i 2016. 

Kanye West – SWISH (11. februar)

Oppfølgeren til Yeezus fra 2013 har vært «rett rundt hjørnet» relativt lenge. I desember etterlyste han arbeidsro, og forrige uke ble slippdatoen i februar offentliggjort. I et ferskt intervju omtaler den alltid ydmyke rapperen det nye albumet som et «sonisk maleri». Verken utgivelsesdato, tittel eller hvilke låter som kommer på albumet er bekreftet, men det er ikke usannsynlig at fjorårets «Wolves» (feat. Sia og Vic Mensa) er å finne på albumet. Låta er produsert av norske Cashmere Cat sammen med Sinjin Hawke.

https://youtu.be/cc92gEMHKpM?t=2m41s

Highasakite – ?

Norges nye popeksport slipper sitt tredje album i mai. Det har foreløpig ikke fått noen tittel, men bandet har vært i studio siden i høst, og første singel slippes allerede i januar. Sist vi hørte fra dem var fjorårets singel «Keep That Letter Safe».

Frank Ocean – Boys Don’t Cry

Frank Ocean ble superstjerne med Channel Orange i 2012, og siden den gang har fansen ventet på nytt. Den opprinnelige planen var etter sigende at albumet skulle slippes i juli i fjor, men det skjedde ikke – og siden den gang har det føltes forsinket.

Rihanna – Anti

Ryktene sa at Rihannas nye album skulle slippes i slutten av november, og deretter i desember. Atter andre rykter sa at det ikke var ferdigstilt på tampen av fjoråret. Det vi vet, er at Rihanna-leiren har offentliggjort tittel og omdiskutert cover-art. Antagelig har vi også albumet i fanget, helt plutselig, i løpet av de kommende 12 månedene, og forhåpentlig/antagelig før Rihanna legger ut på «Anti World Tour» (som stopper i Norge 2. juli) i slutten av februar. Det siste Rihanna slapp var singelen «Bitch Better Have My Money»:

 

Drake – Views From The 6

I februar i fjor varslet kanadiske Drake at han ville slippe sitt nye album Views From The 6 «i løpet av året». Det skjedde ikke – og nye rykter pekte i retning av 6. januar i år.  Albumet er ennå ikke å se/høre, men dropper nok like plutselig som fjorårets miksteip If You’re Reading This, It’s Too Late. 

Kvelertak – ?

Etter å ha rundet av fjoråret på turné med Slayer og Anthrax, vier rockerne fra Rogaland vinteren til å spille inn nytt album. Det har foreløpig ikke fått noen tittel, men innspillingen starter 18. januar i Oslo. Albumet er det første Kvelertak spiller inn i Norge, og slippes i løpet av våren 2016.

 Aurora- All my demons greeting me as a friend (11.mars)

Hun har vært utropt til Norges nye stjerne lenge, og fanbasen teller blant andre Katy Perry. I år albumdebuterer Aurora, og vi får virkelig se hva 19-åringen er god for. Sist vi hørte fra henne var på P3 Gull, der hun fremførte 2015-låta «Running With The Wolves» – som det ikke er usannsynlig vil bli å finne på albumet.

James Blake – Radio Silence

Snart tre år etter Overgrown, er briten med heftig bassbruk og grøtete vokal klar for å gi ut sitt tredje album. Han har ennå ikke delt noen smakebiter fra Radio Silence, men i et intervju i sommer bekreftet Blake at Kanye West og Justin Vernon fra Bon Iver gjester albumet.

 Sia – This is acting (29. januar)

I 2016 er det lite som føles mer eksotisk enn en sky popstjerne som foretrekker å holde seg i kulissene. Til tross for en lite PR-kåt fremtreden har australske Sia, etter mange år som låtskriver for andre artister, tatt steget opp i popeliten – særlig takket singelen «Chandelier» og albumet 1000 forms of fear fra 2014. Om noen uker kommer oppfølgeren, som vi så langt har fått høre singlene «Bird Set Free», «Cheap Thrills» og «Alive» fra.

 

Hvilke album gleder du deg til i år?