Nils Noa og Vinni til Rådhusplassen

Tar med det ferske samarbeidet «Fade Away» til Nordens største gratiskonsert 21. juni.

Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, har vært en viktig figur i norsk musikkliv i over ti år. Først som medlem av Paperboys, deretter som soloartist med Hver gang vi møtes- og Det store korlaget-suksess.

Nå er han klar med en nytt samarbeid; I dag slipper DJ Nils Noa sin nye låt «Fade Away», hvor Vinni er med på vokal. Låta «Fade Away» er en sommervennlig lounge-/house-låt, og har premiere i dag.

Hør låta her

Sommerhouse

– Samarbeidet startet  under fotball-EM i fjor sommer. I pausen spilte Nils en låt som jeg skrøt av, og seinere ringte han og spurte om jeg ville være med på den, sier Vinni.

Låta er en sommervennlig house-/loungelåt, og Vinni sier det relativt store sjangerspranget har vært en befriende opplevelse.

– Det er digg å gjøre noe annet. Jeg kasta bare ut de ideene jeg hadde, og så tok Nils vare på det han digga. Veldig deilig  å være featuring og kunne gi fra seg alt ansvar og bare leke. Det ga mersmak – hvis noen har en låt de vil ha meg med på er det bare å si fra!

«Flying start»

Når Nordens største gratiskonsert arrangeres på Rådhusplassen i Oslo 21. juni, står de ferske samarbeidspartnerne for et av de musikalske bidragene.

– Rådhusplassen blir sikkert dødsfett som alltid. Det er akkurat en slik start Nils og låta hans fortjener, mener Vinni.

VG-lista Topp 20 sendes live på NRK1 fredag 21. juni. I tillegg er det ventet opp mot 100.00 besøkende til Rådhusplassen i Oslo.

Les: Ny duo leder VG-lista

Vinni og Nils Noa får selskap av blant andre Zara Larsson, Envy, Maria Mena, Sirkus Eliassen og Margaret Berger under konserten. Den fullstendige lista over bekreftede artister til showet finner du her. 

Kompiser og naboer

Selv om de to ikke har flere konkrete samarbeidsplaner, utelukker ikke Vinni at det kan skje.

– Jeg har ingen spesielle planer fremover, og det er digg. Om det blir noen flere låter med Nils får tiden vise. Vi er jo kompiser og naboer, så det er vel ikke utenkelig. Pluss at det blei jo ganske fett denne gangen, sier han.

Vinni startet rapkarrieren i prisbelønte Paperboys. Hans første soloalbum, Oppvåkningen, ble sluppet i fjor høst og fikk en firer på terningen fra vår anmelder.

Nils Noa er en kjent undergrunns-DJ i Oslo, og har tidligere vært med i gruppen Bermuda Triangle.