– Noen ganger er det befriende å være et ræva menneske

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Gundelach og Lazy Queen.

Lazy Queen – «Alcohol»

Rocken ække dau, og et av bandene som bidrar med å puste liv i sjangeren her til lands er uten tvil Lazy Queen.

Navnet til tross ligger ikke det energiske femkløveret på latsida, og flere av deres sterke utgivelser har fått internasjonal oppmerksomhet, senest da det populære rockemagasinet Kerrang! inkluderte «Bed/Head» i deres ekvivalent til spalten du leser akkurat nå.

I dag følger Lazy Queen opp suksessen med et ekte bøllefrø av en låt. «Alcohol» flykicker deg rett i fleisen med et melodisk poppunk-uttrykk og drar deg inn i et deilig kaos av skralle gitarer, raske trommer og ærlige tekster om dårlige livsvalg.

Noen ganger er det befriende å være et ræva menneske som marinerer i elendigheta, og «Alcohol» er denne følelsens nyeste soundtrack.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen» og «Absolutt fredag»

Anna Nor Sørensen

Aurora – «A Temporary High»

Aurora er ute med sitt fjerde album «The Gods We Can Touch» – en gjennomført 15-spors skive med et tydelig konsept der alle låtene presenterer hver sin gud fra gresk mytologi.

Blant en av albumets mange sterke låter er singelen «Temporary High»: et fengende elektrospor, med enkle 80-tallsinspirerte synthmelodier som gir assosiasjoner til Blondie og The Weeknd sitt nye album.

Aurora med «Temporary High» er «Ukas låt» på NRK P3. Les anmeldelsen av albumet «The Gods We Can Touch»!

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Gundelach – «Vinter»

Noen ganger er det godt å bare stå rett opp og ned og stirre utover en stor slette. Gjerne et jorde, hvor det er like mye slapsete snø som brune rester etter fjorårets innhøsting. Typisk norsk januar, med andre ord.

Samtidig er det ikke sikkert man ser noen ting, for mørket har senket seg for dagen og blåsten stikker i fjeset. Det er kanskje aller finest da.

Når jeg skal ut og ta noen skikkelig dype pust og stirre utover sletten min i kveld, skal jeg høre på denne sangen.

Ruben Gran
Musikkansvarlig i NRK P3

Ea Othilde – «Back to you»

Ea Othilde har skrevet låter siden 11-årsalderen, men det er visst først nå i 2022 vi skal få lov til å bli skikkelig kjent med den 17 år gamle artisten fra Oslo. Nå er det nemlig en EP på vei, noe som er nyheter jeg setter pris på etter dette første møtet.

I et noe drømmende univers svever Ea Othildes vokal, som er nedpå og behagelig, frem blant uanstrengte gitarmelodier og fremtredende trommer. Det er bare å la seg flyte med inn i indiepop-universet, lukke øynene og la skuldrene dette ned.

Dette er definitivt en ny venn inn i søndagslista og kanskje også andre lister i fremtiden – for jeg tror dette bare er en god smakebit av alt det vi har i vente fra artisten!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Klish – «Loppesirkus»

Dævven, det føles lenge siden jeg så og hørte rapperen Klish spille opp låter fra debutfullengderen «Bestandig» på ølmarinerte gulv for sju år siden. Ting har skjedd siden sist.

Hardnakket portrettering av dedikert dagdriveri over dystre produksjoner med linjer som «Seveneleven-koppen er full, men det er ikke kaffe oppi» er nå skiftet ut med mer harmoniske og oppstemte låter på det pop-flørtende albumet «HGDFM».

«Loppesirkus» har avslipte og koselige tangenter, og åpenheten hans lyssetter tungsinnet. Det å være trist og samtidig prøve å se fremover er ingen motsetning, og akkurat det nailer Klish. Det er bare dritfint at han gjør sin egen ting, uhildet av trender.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Samuel Nimoson Jr. – «Really really really»

En finfin oppdagelse fra «Urørt»-universet!

Der inne har Samuel Nimoson jr. lastet opp en låt preget av deilige retro-synther og smud vokal. «Really really really» er den aller første låten som er blitt lasta opp av vår mann, som introduserer seg selv som halvt ghanesisk og halvt bømling.

Men denne gangen er det full klaff fra første forsøk. Den soveromsaktige produksjonen og inderlige stemmen, kombinert med synther som får det til å klø noe inni helsike i dansefoten, sender tankene mine i retning undergrunnshelter som meksikanske Neon Indian og amerikanske Toro y Moi.

Alt jeg vil i helga er å sitte i en bil midt på natta og høre denne strømme ut av radioen på en liten, skurrete høyttaler mens vi nikker i takt med gatelysene som suser forbi.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3