– Norges første prog-hop-låt

Cezinandos vittige og voldsomt catchy rapping gjør ham til Ukas Urørt denne uken.

Kristoffer Cezinando (19) har lenge vært en av de unge, norske rapperne vi har hatt mest tro på. Nå har han tatt et langt steg i riktig retning.

Urørt mener:

Befriende fremtidsrettet rapper som oser energi og egenart! «Sykt Jævla Kult» er et vittig, rappkjeftet og sylskarpt tilskudd til norsk hiphop.

Profil: Cezinando på Urørt

Når og hvordan startet du å lage musikk?

– Jeg pleide å spille inn skisser og toplines på Siemens-mobilen min rundt 7-8 årsalderen. Sang mest. Eller bare lagde masse rare lyder. En gang lagde jeg en som jeg syntes var helt vilt bra. Skikkelig fornøyd. Så slettet jeg den ved et uhell og klarte ikke huske hvordan den gikk så jeg ble ekstremt frustrert og begynte å knuse masse ting rundt meg. Er på en måte fortsatt i den psykosen og har laget musikk siden da.

Hvordan vil du beskrive musikken din?

Jeg tror tekstlandskapet er, ihvertfall har vært, det karakteristiske og det som trigger folk med min musikk. I starten var konseptet med Cezinando å bare rappe som faen. Funny raps over tøffe beats, liksom. . Den siste tiden har jeg fått mer og mer oppmerksomhet fra andre mennesker med musikkforståelse. Som vet wassup og merker og anerkjenner virkemidlene og valgene i musikken.

Hva er historien bak «Sykt Jævla Kult»?

– «Sykt Jævla Kult» er Norges første prog-hop låt. Tror jeg, ihvertfall. Veldig intrikat sammensetning av en 808-beat, dancehall, klam techno og cuts av Teddy Touch. Teksten er dedikert, inspirert og delvis ghost-writet av mitt slovenske fadderbarn Branislav. Vi snakket på Skype om hvordan det ser sykt jævla kult ut å sniffe kokain i svart-hvitt iført hawaii-skjorte, men bare i svart-hvitt iført hawaii-skjorte. Sånn ellers ser det jo sykt dust ut. Så bare kaklet vi videre om ymse sykt jævla kule ting i timesvis helt til Branislav måtte spise kvelds.

Nevn en låt som har inspirert deg?

– «Bluish» av Animal Collective. Den pulserer på en helt unik måte. Puls i musikk er så undervurdert. Og fordi Avey Tare.

Hvilken låt skulle du ønske du hadde skrevet?

– Dina: «Bli Hos Meg»

Cezinando slipper EPen Multiskitzo senere i vår.