Norsk låt på toppen av Billboard: Her er Girl in reds versjon

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Emma Steinbakken og Kristian Kristensen.

Emma Steinbakken – «Sorry»

Selv om det har vært helt nydelig å være trist til «Jeg glemmer deg aldri», må jeg si det er deilig å høre Emma Steinbakken på en skikkelig energifylt poplåt igjen.

Det er helt sprøtt å tenke på at Emma bare er 18 år. Dette er virkelig en artist man må se opp for, og som kan bli Norges neste popdronning. Det er hennes nye låt «Sorry» et stort og tydelig tegn på.

Den fremoverlente og kraftfulle låta, med en litt generisk låttittel, har et stjernelag av norske produsenter og låtskrivere bak seg. Her har både Rat City, Seeb, Emilie Hollow og Dagny satt sitt preg på verket. Det er lett å bli forelska i denne låta, som handler om å ikke være det.

«Sorry» er «Ukens låt» på P3.

Adiele Helen Krüger Arukwe, musikksjef

Girl in red – «Stay»

Verdens aller største låt har i en god stund vært The Kid Laroi og Justin Bieber sin «Stay». Den tronet frem til denne uken standhaftig på førsteplassen til Billboard , og da er det jo stas at den norske produsenten Magnus «Cashmere Cat» Høiberg har hatt en ganske så viktig finger med i spillet under låtas tilblivelse.

Nå finnes en enda norskere versjon av låta på strømmetjenestene, for Girl in red har sluppet en offisiell cover. Noen skulle kanskje trodd at Marie Ulven ville disket opp et skikkelig rocka take på den dystre, elektroniske hiten. Men rockeutgaven har allerede Ylva gjort, så Girl in red byr isteden på en melankolsk og atmosfærisk ballade.

Alle som elsket hennes singel «Midnight Love» vil kunne glede seg over noe i samme gate her. Men denne coveren anbefales vel så mye til de som lytter til den (ekstremt) catchy originalen til Laroi og Bieber på repeat denne høsten.​

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Ingo – «Hengt seg opp»

Vi er inne i en slags inneklemt årstid, der det hverken er sommer eller høst. En tid for å puste litt, reflektere og finne svar. Nettopp det gjør Ingo fra Bergen med sin varme solo-debut «Hengt seg opp».

Den tidligere Hester V75-rapperen synger ærlig om ensomhet og forelskelse. Det å fylle et tomrom. Versene er relaterbare og det føles ikke overfladisk. På hooket synger han linjen «Eg føler at hjerte mitt har hengt seg opp, når eg ser din kropp, eg kan ikkje få nok» med gitar-riffs på toppen. Soft, catchy og velprodusert av Bearson og Lemaitre-Ketil. Ingo klarer det å balansere rolige, sterke rap-linjer med refreng som popper.

«Hengt seg opp» er akkurat den låten jeg trengte nå. En låt å fordøye sommeren med, og som kommer til å gjøre høsten min litt bedre. Den perfekte sensommer-låten!

Håvard Sandvik, videojournalist

Niilas – «Slenders 3 (Mental Overdrive Mod Remix)»

I år vant Niilas (24) Spellemannspris for sitt selvproduserte 2020-album «Also This Will Change». Det var velfortjent. Spør du meg, er det den sterkeste elektronika-debutskiven her til lands siden Röyksopps «Melody A.M.»

I dag slipper talentet, som har føtter innenfor både Oslo, Bergen og samisk kultur, en samling med B-sider fra skiva. Her er det en remix av hans mest kryptisk titulerte låt, «Slenders 3», som fascinerer mest. Et møte mellom to ulike generasjoner electronica-hoder, der den 55-årige tidligere Spellemann-vinneren Per Martinsen (kjent fra Frost og som Mental Overdrive) gjør 24-åringens låt enda lengre og tyngre.

Nyt den uimotståelige oppbygningen og beaten på nytt, i ny innpakning. Men er de mystiske samplene i bakgrunnen der ennå? Og var det vindsus og torden og bålknitring? Fly- og bilmotorer? Låta passer i alle fall perfekt for deg som skal kjøre bil i mørket denne helgen. Sett på og føl at du suser gjennom en annen planet.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Yndling – «Out of my way»

Med kun tre offisielle singler under beltet har Yndling aka Silje Espevik allerede rukket å bli en av mine drømmepop-yndlinger.

Svevende gitarer, eksplosive synther og fjern vokal er fast inventar i musikken hennes hittil, og det gleder i alle fall mine ører. «Out of my way» er intet unntak, og låta er fengende fra start til slutt og har en beroligende atmosfære.

Hadde jeg hørt den i en butikk eller på restaurant ville jeg sluppet alt jeg hadde i henda for å finne den på Shazam, og det er alltid et godt tegn.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen» og «Absolutt fredag»

Anna Nor Sørensen

Kristian Kristensen – «Desperat»

Soul brother Kristensen! Harstadværingen har i en årrekke flørtet tett med soul- og r&b-elementer, og noen ganger, som med «Desperat», treffer han blink.

Sporet er atmosfærisk og lett, trommene klasker vått (hallo, Prince!), og falsetten til Kristensen gjør at dette blir en meget behagelig opplevelse på nesten fire minutter. Dødsfint er det.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3