Norske artister nektes innreise i USA

– Trump gjør egentlig bare som han vil, sier WNDR.

27. januar gikk USAs nye president, Donald Trump, hardt ut mot flere land i midtøsten da han skrev under et dokument som nekter personer av muslimsk opprinnelse innreise i USA. De neste 90 dagene har statsborgere fra sju muslimske land mistet muligheten til å krysse den amerikanske grensa.

Det fører til komplikasjoner for artister med aner fra midtøsten, uavhengig av hvilket land de lever i nå. Blant artistene som støter på problemer finner vi norske WNDR og Marie Sahba.

Skremmende utseende

Elektronika-artisten WNDR hadde allerede fått visum og innreisetillatelse for å delta på musikkfestivalen «South by southwest» i Texas fra 10. mars. For noen dager siden fikk han imidlertid melding om at visumet var trukket tilbake.

– Trump gjør jo egentlig bare som han vil. Det er jo helt vilt, sier WNDR til Christine i P3.

Videre begynner han og programlederen å diskutere muligheten for at utseendet hans kan ha hatt en innvirkning på resultatet.

– Jeg har jo ikke et vanlig utseende. Jeg har tatoveringer i ansiktet, og dreadlocks, som alle andre gangsterrappere i USA, sier artisten som nå håper at visaproblemene vil ordne seg før mars.

Hør hele intervjuet med WNDR her.

Artikkelen fortsetter under videoen. 
https://www.instagram.com/p/BQBT3ZJlcbI/

 

Flere med problemer

WNDR er imidlertid ikke den eneste artisten som har fått problemer med å skulle stille på «South by southwest»-festivalen. Den iranske artisten Raam Emami bak rockeprosjektet King Raam har allerede blitt nødt til å melde avbud.

– Jeg er livredd for å komme til USA og bli anholdt og latterliggjort av grensekontrollen. Dette er ikke det Amerika folk drømmer om å reise til lenger, skriver artisten i en mail til Billboard.

Festivalen har selv sendt ut en pressemelding hvor de forteller at de jobber fortløpende med å løse problemene de utenlandske artistene støter på under søknadsprosessen.

Les også: – Vi må kvitte oss med Donald Trump

Foto: NRK P3
FRA IRAN: Foreldrene til Marie Sahba er fra Iran, og derfor vil hun selv få problemer med innreise til USA. Foto: NRK P3

Far fra Iran

– Jeg får ikke innreise til USA i dagens verden fordi faren min er fra Iran. Det er helt sjukt i hodet egentlig, sier hun til Ruben, før hun legger til:

– Men med Donald Trump ved roret ser det ut som om den båten der synker ganske raskt, litt sånn som Titanic.

Det å ikke komme seg gjennom grensekontrollen passer imidlertid ikke så godt med planene til Sahba, som forteller at hun håper på å erobre hele verden med sin rocka popmusikk.

– Det blir vanskelig å ta over hele verden om jeg ikke engang kommer meg over grensa til USA, spøker hun i programmet.

Hør hele intervjuet med Marie Sahba her.

Les også: Ukritisk til USA