Observerte Petter Northug på fest. Resultatet er en energisk danselåt

Nye låter fra blant annet Daniel Kvammen, Tuvaband, Kamelen og Annie finner du i vår Best akkurat nå-spilleliste.

Daniel Kvammen – «Janteloven»

Kvammens nye singel er en fengende poplåt inspirert av Norges største skistjerne. Etter å ha observert Petter Northug på en fest i vår lot han seg fascinere av den tidligere skikongen. Kvammen beskriver at han på et vis kjente seg igjen i Northug som en tilsynelatende sjenert bygdegutt som hadde fått servert hele verden på grunn av talentet sitt, men med en bakside. «Janteloven» er en energisk danselåt, som balanserer lekent mellom humor og ettertanke, og er igjenkjennbar for alle som søker å finne sin plass.

Ida Eline Tangen, musikksjef

SKAAR – «Turn of the tide»

Låta er førstesporet på EP-en «The Other Side of Waiting» som ble sluppet forrige fredag. Hilde Skaar beskriver utgivelsen som en eksplosjon av følelser, noe som virkelig kommer til uttrykk i «Turn of the tide». Over drivende rytmiske produksjon beveger SKAAR sin fyldige og følsomme stemme seg over flere register, fra helt nedpå til fullt trøkk. Dette er en energibombe av en låt som kan bli god å ha både på lyse og litt gråere høstdager.

Ida Eline Tangen, musikksjef

Ezzari – «Nabolaget»

Rapperen tar av hanskene på «Nabolaget», som er første spor fra en forestående tre-spors-EP. Over en alvorstynget og bassfylt beat får vi hard skyts fra Ezzari i form av samfunnskritikk, og det føles friskt å høre noen som faktisk har noe melde.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Kamelen – «Tilbake i city»

Dramatiske tangenter, lyden av helikopter, synthhorn (jada, jeg elsker de greiene der) og en tent Kamelen som feirer frifinnelse. Og masse bass, naturligvis. «Tilbake i city» – et lite nikk til Jesse Jones’ «Blir i city», frivillig eller ikke – gjør deg litt rakere i ryggen.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Brigt – «It won’t be me»

Den tvers igjennom syrete EP-en «Showcase» til Brigt Mikalsen fra Oslo ble sluppet for bare en uke siden, men låter som den ble spilt inn i slutten av 60-tallet. De fleste sporene er tilbakelente og drømmende, men «It won’t be» skiller seg ut som utgivelsens både mest rocka og mest poppete låt. Hvis du er glad i moderne indierockere som ikke legger skjul på at de har hørt mye på Beatles, som The Lemon Twigs eller of Montreal, er denne to minutter lange perlen en fryd for ørene. Vindskeiv, energisk hippiestemning: En perfekt oppkvikker for kalde høstmorgener.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Kappekoff feat. Linni – «Lanterner»

Det lakker stadig mer mot høst, mørke og Halloween. Da er en glad, musikalsk hyllest til skinnende lanterner fra den uventede komboen Kappekoff og Linni akkurat den låta du ikke ante at du trenger i ditt liv. Discopop-artisten Magnus «Kappekoff» Falkenberg (fra blant annet Proviant Audio) og rapperen Jonas «Linni» Grieg (fra Yoguttene) gjør her det de begge kan best: Leken, snodig og rett og slett gøy musikk.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Annie – «The streets where I belong»

Det er nesten tjue år (!) siden Annie var å høre på P3, med slegere som «Heartbeat» og «Chewing gum». Hennes nye materiale er en deilig miks av 80-tallsvibber, analoge synther og hennes myke, umiskjennelige stemme.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Tuvaband – «I entered the void (Quiet)»

Tuvaband har spilt inn en ny nedstrippa og vakker versjon av «I entered the void», opprinnelig utgitt i 2019 på plata med samme navn. En nydelig låt, og det er alltid spennende når artister gjør en ny take på en tidligere utgivelse og prøver den ut med ny innpakning.

Morten Skogly, journalist