P3-favoritter til Pstereo

Goat og Hanne Kolstø er to av artistnyhetene som i dag kommer fra Pstereofestivalen i Trondheim.

Pstereo har de siste årene vokst seg til å bli en formidabel aktør i den trønderske festivalfloraen, og har så vidt begynt å lette på sløret om hva som kommer i 2013.

TIL PSTEREO: Oslo Ess. Foto: Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.
TIL PSTEREO: Oslo Ess. Foto: Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Fra før har festivalen blant annet avslørt at Oslo Ess, svenske Graveyard og britiske Dry The River er på vei til marinen i august neste år. I dag forteller de om fire nye navn som er på vei til Trondheim.

Psykedeliske retrorockerne

Dypt fra de svenske skoger har festivalen denne gang tryllet fram de lett psykedeliske retrorockerne i Goat. Bandets hvis musikk er blitt beskrevet som en heksebrygg av Funkadelic, afrikanske rytmer, Black Sabbath, krautrock, Fela Kuti, skandinavisk folkemusikk og Jefferson Airplane.

Bandet har allerede prestert et av årets beste album i utgivelsen World Music som ble plassert på 10. plass i vår oppsummering av årets beste plater.

TIL PSTEREO: Hanne Kolstø. foto: Hilde Holta Lysell.
TIL PSTEREO: Hanne Kolstø. foto: Hilde Holta Lysell.

«Forestill deg en psykotisk og hemningsløs kulturtante proppet full av psykedeliske stoffer og besatt av demoner mens hun jamrer med til nigerianske rytmer. Og så låter det så latterlig groovy, da» heter det i vår omtale av plata.

Kritikerroste Kolstø

En annen P3-favoritt er Hanne Kolstø, som kom med det kritikerroste debutalbumet Riot Break i fjor. En utgivelse vi ga terningkast fem. Da oppfølgeren Flashback kom tidligere i høst fikk det vår anmelder til å ta fram det samme antallet øyne på terningen.

«Flashblack beviser enda tydeligere enn debuten hva Hanne Kolstø er i stand til å skape på egenhånd i et hav av instrumenter», skrev Kim Klev om dama som har vært involvert i en rekke band før hun gikk solo. Sammen med navn som Honningbarna, Annie, Salvador Sanchez og Thom Hell er hun noe av det mest spennende som er kommet musikalsk fra Kristiansand de siste årene.

TIL PSTEREO: David Eugene Edward, aka Wovenhand. Foto: Promo.
TIL PSTEREO: David Eugene Edwards, aka Wovenhand. Foto: Promo.

Alternativ country

I tillegg forteller festivalen i dag at 16 Horsepower-vokalist David Eugene Edwards kommer til Marinen med alternativ country i soloprosjektet Wovenhand.

16 Horsepowers ble lagt ned offisielt i 2005, og etter solodebuten i 2002 er det blitt seks album, inkludert The Laughing Stalk som kom tidligere i høst.

Og dagens siste avsløring fra Pstereo er at det norsk-britiske folk-/indierockbandet Casa Murilo skal innta scenen mellom 16. og 17. august neste år.

Bandet som så fint covra Sirkus Eliassen under P3-aksjonen tidligere i høst, er også blitt fast inventar i lyden av NRK P3.

Dan Hesketh, Chris Winfield og resten av Casa Murilo vender nesa mot Trondheim med albumene Lifting Ships (2011) og The Rise and Fall (2012) under armen. Musikalsk sett kan de forhåpentligvis lokke sola fram i trønderhovedstaden.