P3 Spanderer: Honningbarna

Det spilles både rock og lasertag. Sjekk ut den private konserten med Honningbarna og fansen.

Banens trange, røykfylte korridorer rister. Neonmalte romvesener på veggene skjelver til lyden av Honningbarnas Prinser av Sarajevo mens laserskuddene kommer fra alle kanter.

– Det er liksom en åtteårings drøm, å spille i band med bestekameratene sine samtidig som man spiller lasertag, sier vokalisten Edvard når innspillingen er i boks.

– Det er skikkelig kick å spille rock i laserregn, tilføyer gitaristen Fredrik.

Bandet tror laserslagkonserten vil stå i minnet som en Topp 10-opplevelse. Og at det hadde vært umulig uten kjernefansen.

Prinsene av Sarajevo

«Fans» blir nesten feil begrep å bruke når man omtaler Honningbarnas supportergruppe.

– Disse folka er med oss på et helt annet plan. De er med på skaperprosessen og bestemmer hva prosjektet Honningbarna skal være like mye som oss, forklarer Edvard.

– De spiller på instrumentene våre, de er på t-skjortene våre, og de er med i musikkvideoene, utdyper Fredrik.

P3 spanderer Honningbarna fra Megazone i Oslo. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.
Honningbarna gir alt under P3 spanderer på Megazone. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

Musikerne vil ikke ha monopol på å bestemme hva Honningbarna er, støttespillere er viktig. Sangen de fremfører akkompagnert av laserskudd er en hyllest til alle som er med og skyter.

– Det er mennesker som skaper ting rundt seg. Og det spiller ingen rolle om konsekvensene blir gode eller vonde, det viktigste er at de gjør noe og har det kult mens de gjør det, sier Edvard.

Mystisk album rundt hjørnet

Prinser av Sarajevo er en av låtene på albumet som utgis 30. januar. Det blir en utgivelse med kun sju spor. Ett av de er det allerede mulig å laste ned gratis på bandets nettsted, men kun hvis man vinner spillet Honningbarna har utviklet.

– Det er kjedelig med lange album. Folk hører sjeldent ordentlig på flere enn 3-4 låter. Vi vil lage noe som er kort og gøy, og heller gi ut ny musikk oftere, sier Edvard.

Dersom alt går etter planen kan vi vente to albumslipp fra Honningbarna i 2015. De kommer neppe ut på CD, men det blir album man likevel kan ta på.

– Det fysiske formatet har aldri vært så fysisk før, ifølge Fredrik.

– Planen er å jobbe fysisk med det fysiske etter dette intervjuet faktisk, avslører Edvard.

Men først gjelder å få i seg litt mat. Det tar på kreftene å holde konsert på en slagmark. Selv om Honningbarna sikkert kunne gjort det «til Dovre faller».

Dette er Honningbarna:

P3 spanderer Honningbarna fra Megazone i Oslo. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.
1. rad f.v.: Edvard Valberg (vokal og cello) og Fredrik Justnes (gitar), 2. rad f.v.: Lars Emmelthun (bass) og Christoffer Trædal (gitar), mens Nils Jørgen Nilsen sitter bak trommesettet. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

  • Kåret til Årets Urørt i 2011 og vant Spellemannsprisen i klassen rock samme året.
  • Har gitt ut studioalbumene Honningbarna (2010), La alarmene gå (2011) og Verden er enkel (2013), mens Opp de nye blanke slippes 31. januar.
  • Reiser Norge rundt på turné og etterlyser band som vil være med og spille gig.
  • Er NATOs raskeste band, ifølge dem selv.

Se flere P3 Spanderer her.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take.

Honningbarna tok utfordringen også på Øya 2013.