P3 Spanderer: Honningbarna

Vi tok med Honningbarna og Oslo Ess med venner for å urfremføre sin helt ferske «Opp de nye blanke».

Sørlandssjarmørene i Honningbarna har siden de vant Urørtfinalen i 2011 fortsatt å imponere. Med to album under beltet har barna, som nå forlengst har fylt 20, nok en sommer turnert landets festivaler. På fredag spiller de på Øyafestivalen.

Se også:P3 Spanderer: Blood Command |P3 Spanderer: Kim Cesarion | P3 Spanderer: Phil T. Rich & B.A.W.S | P3 Spanderer: MØ | P3 Spanderer: Billie Van | P3 Spanderer: Lemâitre 

Med seg til Barcode i Bjørvika har de med seg en hel gjeng med folk for å kore og klappe, deriblant Oslo Ess. De andre er kjentfolk de fant rundt på festivalområdet. -Litt av en bukett, ikke sant? smiler vokalist Edvard Valberg.

Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Låten de gjør for oss er så fersk at den frem til denne akustiske opptredenen fortsatt ikke hadde noe navn. Men det betyr ikke at den ikke handler om noe.

-Vi som ikke bygde landet, hva skal vi ta oss til? Edvard forteller at låten handler om jakten på bunnsolide sannheter i et samfunn hvor det er så mye informasjon med så mange synspunkter at det er vanskelig å finne noe håndfast å enten bli sint eller glad over.

Rett etter at vi er tilbake i Middelalderparken stikker gjengen hodet inn i P3-teltet og lurer på om det er for sent å gi den et navn. Det er det selvsagt ikke.

Hør og se Honningbarna fremføre «Opp de nye blanke» øverst i saken.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.