Pen Gutt gjør Young Thug på norsk

Live hos Christine.

Bærums-gutten Håkon Stubberud (24) lager leken og kreativ rap med en egenart som henter inspirasjon fra mye forskjellig man ofte ikke hører i rap-musikk.

Den unge hiphop-artisten har også fått internasjonal oppmerksomhet. Hans debutsingel «Independent» er omtalt av blant annet The FADER, Boiler Room og ‘The Needle Drop’.

– Bare å danse

Nå er det låta «Bare dans» som får oppmerksomhet og som ble spilt live hos Christine:

– Det er dommedagsmusikk og låten handler om at alt har en endelse, men at det likevel går fint. Det er ikke noe stress. Sånn er livet, og det er bare å danse.

Og i likhet med de andre Månedens Urørt-artistene så har Pen Gutt fått gjøre mye i løpet av måneden: Vært på radio, fått Urørt på hjemmebesøk og til slutt spilt egen låt og selvvalgt cover hos Christine på P3.

Musikk er fett ass
I tillegg til sin egne «Bare dans» bød han på sin versjon av Young Thugs sommerlåt «The London»:

Lanserer EP i høst

Låta rappes originalt på engelsk med stjernelaget J. Cole og Travis Scott som gjester. Pen gutt rapper alene og har oversatt tekst til norsk og flyttet handlingen i låta fra det luksuriøse hotellet «The London» i West Hollywood til Oslo og Rykkinn der han selv har vokst opp.

I tiden framover skal den pene gutten spille konserter og ikke minst gi ut sitt første album i begynnelsen av september.

Kanskje blir han også Årets Urørt, som girl in red ble i fjor, og får spille på P3 Gull i slutten av året?