Pharrell til Norge

Multitalentet gjester Oslo Spektrum i september.

14. september kan du få med deg årets største stjerne når han gjester Oslo Spektrum.

2013 og 2014 har virkelig vært store år for produsent, artist, rapper og designer Pharrell Williams. Med låter som Daft Punks «Get Lucky», Robin Thickes «Blurred Lines» og sitt eget og kritikerroste album G I R L med superhiten «Happy» i spissen, har ikonet igjen gjort seg brennhet og superaktuell på musikkmarkedet.

I januar vant Pharrell Grammy for sin medvirkning på Daft Punks superhit «Get Lucky».
I januar vant Pharrell Grammy for sin medvirkning på Daft Punks superhit «Get Lucky».

Les også: Anmeldelsen av G I R L

– Det kan virke som om Pharrell har hatt fingrene sine borti det meste av det som har fått dansegulvene til å koke det siste året. Han solgte nylig hatten sin for et par hundre tusen, og en overdimensjonert Pharrell-hatt har vel aldri vært så mye verdt som akkurat nå, sier Kine Jeanett Solberg, kulturjournalist i Morgenbladet.

Med en slik presentasjon har det selvfølgelig også fulgt med en rekke priser. Tidligere i år stakk Pharrell av med Grammy-priser i kategoriene Record Of The Year og Best Pop Duo/Group Performance for Daft Punk’s hit «Get Lucky». Han vant også Album Of The Year for Daft Punk’s album Random Access Memories samt Producer Of The Year-prisen for samme album.

Stor bakmann

Til tross for sitt svært unge utseende fylte Pharrell faktisk 41 år i april. Superprodusenten har derfor en rukket en hel del fra sin spede karrierestart i skolebandet Skateboard på 90-tallet, og det aller meste, og beste, har han gjort for andre.

– Pharrell er en evig kul bakmann som av en eller annen grunn alltid har kommet bedre ut av å hjelpe andre enn å fronte sin egen solokarriere. Kanskje er det ikke så lett å fokusere all sin kreativitet på egne verk når hele pop-bransjen anser navnet hans som et sikkert kort når hits skal skapes, fortsetter Solberg.

Tiåret ble et stort et for det fremtidsrettede talentet. I 1992 dannet han den nyskapende produsentgruppa The Neptunes som står bak en rekke store hits og album. Pharrell og Neptunes-kollega Chad Hugo har blant annet låter som Jay Zs «I Just Wanna Love U (Give It 2 Me)», Britney Spears «I’m A Slave 4 U», Nellys «Hot In Here» og Justin Timberlakes «Like I Love You» på kappen. I tillegg står han bak album som Justin Timberlakes Justified, Kelis debut Kaleidoscope og har medvirket på Kendrick Lamars storhetsalbum Good Kid, M.A.A.D City fra 2012.

Se musikkvideoen til «Marilyn Monroe», hentet fra G I R L:

24 timer lang video

Siden Pharrell har vært usedvanlig travelt opptatt med å produsere og skrive superhiter for og med andre er G I R L derfor hans første studioalbum på åtte år. Pharrell er også blant bidragsyterne til filmmusikken til den aktuelle Spider-Man-oppfølgeren, der hovedrolleinnehaver Andrew Garfield uttalte til NTB at Pharrell inspirerte ham stort med «sin ungdommelighet, kreativitet og opprørskhet».

«Happy», som Pharrell skrev til animasjonsfilmen Despicable Me 2, og som var første singel ut fra hans siste album, har hittil solgt 7,8 millioner på verdensbasis, ifølge Live Nation. I tillegg har Pharrell også laget verdens lengste musikkvideo til låta, som er hele 24 timer lang. G I R L gikk rett inn på norsk førsteplass. Billettene til konserten i september legges ut førstkommende fredag, og Solberg spår hva vi kan vente oss.

– Store hatter, store hits, og forhåpentligvis en artist som har vokst seg svær nok til å egenhendig bære begge deler med overbevisning.