Pharrell topper listene

Går til topps – for første gang som soloartist – i Storbritannia med albumet G I R L.

Pharrell Williams. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)
Pharrell Williams. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)

Forrige uke fikk Pharrell Williams terningkast fire for soloalbumet G I R L av P3s Marius Asp.

Han skriver blant annet » … feelgood-svøpt nostalgi bygd på referanser som kan tidfestes ned til uken de ble utgitt. Minste-felles-multiplum-pop som beveger seg ut på dansegulvet med et jovialt glis, uten ambisjoner om å sette sjelelige avtrykk av noe slag».

Les anmeldelsen her: Dum og deilig (4/6)
Hør G I R L i Spotiy og WiMP

Åtte år siden siste soloalbum

I fjor toppet 40-åringen listene på øyriket for første gang som soloartist med sporet «Happy». Nå kan produsenten og rapperen fra Virginia glede seg over at hans andre soloalbum har klatret til førsteplass – også for første gang i solokarrieren i Storbritannia – selv om nevnte sang falt ned en plass til nummer to på singellisten.

Les flere saker Pharrell Williams

Sist den ene halvdelen av tungvekterne i produksjonsduoen Neptunes slapp et soloalbum var for hele åtte år siden med In My Mind (2006).

Solgt hurtigst i 2014

70.000 eksemplarer av G I R L ble solgt i lanseringuken, hele 45% mer enn Bruce Springsteens High Hopes, melder The Guardian. Dermed er Pharrells album 2014s hurtigst selgende album, så langt.

Ellers finner man Ellie Gouldings Halcyon, Bastilles Bad Blood, Aviciis True og Arctic Monkeys’ AM på andre- til femteplass på albumlisten.

Se «Happy»-musikkvideoen: