Platene vi gleder oss til

2014 begynner å gå mot slutten, men det er fortsatt en drøss sterke albumslipp i vente. Her er noen av de P3s musikkfolk gleder seg mest til.

Jøye oss, som tida flyr.

Det er snart jul, med alt det innebærer av tilbakeblikk på året som gikk. Men det er ingen grunn til å kaste seg over arbeidet med årsbeste-listene riktig ennå. Til det er det for mange potensielle høydepunkter igjen i utgivelseskalenderen.

Vi har bedt P3s musikkfolk om å fortelle litt om hvilke album de tror vil prege siste del av 2014. Her er dommen.

Mari Garås Monsson, programleder Urørt:

Kiesza – Sound of a Woman 

Et av de mest spennende navnene fra Canada for tida, Kiesza, har pirret nysgjerrigheten lenge nå. Hvis du enda ikke har sett videoen til «Hideaway», er det er fint sted å starte.

I slutten av oktober slippes debutskiva Sound Of A Woman. Med gjester som Joey Bada$$, hennes særegne vokal  og flere gode smakebiter så langt, ligger alt til rette for et album som mest sannsynlig inneholder flere låter for dansegulvet denne høsten. Og skal vi tro hennes uttalelser i forkant blir det også flere overraskelser, i form av at hun blender inn tidligere påvirkninger fra grunge, rock og folk på plata (!).

Sound of a Woman slippes 21. oktober. 

HAERTS – HAERTS

Jeg hadde en periode i fjor hvor jeg jevnlig måtte se denne livefremføringen av låta «Wings». Det er noe med inderligheten i fremføringen og nerven i låta som er så uanstrengt og treffende på samme tid.

Når Brooklyn-bandet nå skal følge opp fjorårets EP Hemiplegia med debutskiva HAERTS, er det bare å krysse fingrene for at det treffer like godt som de første  singlene fra bandet.

Haerts slippes 28. oktober. 

Bendik – No går det over 

Urørtfinalister i 2012, nominert til årets liveband på P3 Gull i fjor: Bendik har fått tårene til å trille på flere konserter, og det knyttes store forventinger til hva Silje Halstensen og resten av bandet har drevet med i studio den siste tiden.

Ryktene skal ha til at de i større grad har forsøkt å overføre liveformatet til plata. Med teft for hjerteskjærende tekster, støy og fengslende melodier som treffer følelsesregisteret, kan dette bli veldig spennende.

Les intervju: – Jeg våknet en dag og ville hete Bendik

No går det over slippes 7. november. 

Ali Soufi, anmelder P3.no/musikk:

Jeremih – Late Nights

Jeremih er en mester i å blande sammen sexede slowjams og sterke bangers. Chicago-artisten imponerte stort med den stilige miksteipen Late Nights with Jeremih (2012), og beviser at han fremdeles er i form med et par nye teiputgivelser.

Det er faktisk hele fire år siden r&b-favoritten ga ut et studioalbum, men snart er ventetiden over. Jeg gleder meg veldig til å høre silkemyk vokal over snasne r&b-produksjoner fra mannen som singeldebuterte i 2008 med den råfrekke bursdagssangen «Birthday Sex».

Late Nights slippes 14. oktober. 

DJ Quik – The Midnight Life

Ingen DJ Quik, ingen vestkyst. Compton-produsenten og -rapperen er en av de aller feteste beatmakerne som finnes, og har i løpet av (minst) 24 aktive år begeistret mange med sin blanding av g-funk og tilgjengelige r&b-toner.

The Midnight Life består, ifølge 44-åringen selv, av ukomplisert materiale der fest, humor og moro står i sentrum. Få hiphop-produsenter kan måle seg mot denne maestroen på melodiøse urban-crossover-kutt.

The Midnight Life slippes 14. oktober.  

Run The Jewels – Run The Jewels 2

Rapper og produsent El-P og Dungeon Family-kompis Killer Mike er det tohodede trollet bak Run The Jewels – for øvrig et veldig bra navn.

Jeg håper og tror at den selvtitulerte oppfølgeren kommer til å blåse av taket som debuten gjorde, med hektiske og hissige (men elegante) elektro-inspirerte beats og to breiale rappere som har fantastisk kjemi. Det må jo bli bra.

RTJ2 slippes 28. oktober

Trine Sollie, vaktsjef Ruben:

Kindness – Otherness

Coolness is the new loud.  Adam Brainbridge vet å lage smart elektronisk popmusikk med sykt behagelig vokal og hint av både soul og r&b. På Otherness har han med seg to av mine absolutte kvinnelige favoritter om dagen; Kelela og Robyn, noe som selvsagt gjør at jeg skrur opp forventningene.

Ut fra singelen (og den tilhørende musikkvideoen) «This Is Not About Us» å dømme, kan dette albumet bli mitt antidepressiva i møte med høstmørket. Mye å kreve av en britisk musiker fem år etter debuten, ja, men jeg vet at Kindness kan levere.

Otherness slippes mandag 10. oktober. Du kan lese vår anmeldelse av platen her

Hanne Kolstø – Forever Maybe

Hanne Kolstø har lovet oss et album i året i en femårsperiode, som en slags dagbok fra sitt eget liv. Forever Maybe er det fjerde i rekken, og her har hun hentet inn Morten Martens (Darkside of The Force/ Salvador Sanchez) som co-produsent, i tillegg til sin faste produsent Øyvind Gundersen.

Ifølge relativt sikre kilder kan og bør albumet beskrives som ekstrempop. Det er med andre ord all grunn til å glede seg til en av landets stødigste soloartister slipper nytt album.

Forever Maybe slippes 28. oktober. 

Ariel Pink – Pom Pom

Vi bør være takknemlige for artister som er så koko-eksentriske og svinedyktige som Ariel Pink. Han er en av de som best evner å forene det såre, rare og morsomme i fengende og sammensatte poplåter. Så langt fra livsbejaende, med et nesten giddaløst uttrykk, har han likevel en intens tilstedeværelse.

 

Nå har han fått det for seg å gi ut et rosa dobbeltalbum, hvor den første singelen «Put Your Number On My Phone» allerede går sin seiersgang i sosiale medier. At tre av de i alt 17 sporene har fått titler som «Sexual Athletics», «Not Enough Violence» og «Exile On Frog Street», vitner om at vi har noe moro i vente.

Pom Pom slippes 18. oktober.

Adiele Arukwe, journalist P3.no og anmelder P3.no/musikk:

Jessie Ware – Tough Love

Jessie Ware poppet opp med sitt vakre fjes, behagelige vesen og nydelige stemme tidlig i 2012 – den gangen med den fine og fremtidsrettede singelen «Running». Låta var hovedsingelen fra debutalbumet Devotion som inneholdt perler som «100%», «Wildest Moments» og «Imagine It Was Us». Det er derfor stor grunn til å se frem til hennes kommende andreskive, som slippes på mandag.

 

Jeg forventer en gjennomarbeidet futuristisk skive med en blanding av klubbhits og R&B-ballader.

Tough Love slippes 13. oktober. 

Ne-Yo – Non-Fiction

Sist vi hørte fra ham var i 2012, med albumet R.E.D., der Ne-Yo famlet mellom dance og klassisk R&B – som han jo er mest kjent for. Resultatet ble to hits i form av dancelåtene «Lets Go» og «Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)» . Et perfekt eksempel på at sjangre er i stadig forandring og at publikummet vil ha nyskapende musikk.

Jeg håper Ne-Yo lander på beina denne gangen og får til et skikkelig og gjennomført album.

Non-Fiction slippes 11. november. 

Travis Scott – Rodeo 

Alle vil ha en bit av unge Travis. 20 år gammel var han allerede signert til Kanye Wests GOOD Music og medvirket på et av de feteste kuttene («Sin City») fra selskapets samarbeidsplate Cruel Summer. Deretter var det T.I. som fikk kloa i talentet og slapp hans første fullengder EP’en Owl Pharaoh.

http://www.youtube.com/watch?v=METH2_Uns1A

 

I sommer kom Days Before Rodeo og utslettet enhver tvil om at dette er et navn å følge tett med på. Den kommende oppfølgeren Rodeo vil forhåpentligvis sette spor hos flere enn spesielt interesserte.

Rodeo slippes i desember. 

Jørgen Hegstad, prosjektleder Urørt og anmelder P3.no/musikk:

Pharmakon – Bestial Burden

Pharmakon er amerikanske Margaret Chardiet, og som Pharmakon lager hun avantgarde-støy som i sine stunder kan ha fellestrekk med så vidt forskjellige saker som Nurse With Wound, Jenny Hval og Swans.

Bestial Burden er hennes andre album, og det er lov å vente seg like deler uhygge og lidenskap.

Bestial Burden slippes 15. oktober. 

Tyrannosaurus Dead – Flying Ant Day

Dette er et britisk band som tar sine harmonier og sin fuzz på alvor, og det skader naturligvis ikke at de har det beste og samtidig dårligste bandnavnet på denne siden av garasjerockbandet Cheeseburger. Som Stereogum sier om hvordan Flying Ant Day låter: «a scrappier, fuzzier New Pornographers».

Albumet er produsert av Rory Attwell, mest kjent for å være den nest mest spennende fyren som kom ut av bandet Test Icicles (etter Devonté Hynes).

Flying Ant Day slippes 3. november. 

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead – IX

Det var altfor få som satte pris på bandets syvende, 2011-utgivelsen Tao Of The Dead, men Trail Of Dead holder da fortsatt virkelig koken oppe.

Foreløpig har jeg bare sett omslaget og ikke hørt noen låter fra IX, men det er grunn til å anta at vi fortsatt snakker innfløkte, sukrede støyrocklåter om alskens sjelekval.

IX slippes 11. november. 

Tete Lidbom, musikkprodusent P3 og Urørt:

At The Gates – At War With Reality

Comebackalbum er som oftest like bleke som supergruppealbum, men de siste årene har både kanadiske Gorguts (12 år etter) og britiske Carcass (17 år etter) hatt blendende tilbakekomster. 28.oktober er det klart for en ny gjenreisning av et legendarisk metalband når svenske At The Gates står opp av en nitten års dvale!

Bandet, som regnes som en av pionerene i melodisk deathmetal (altså forfedrene til så å si det meste av moderne metal), har allerede fått full pott av internetts (kanskje) beste metalblogg, Metalsucks, og jeg har allerede begynt å forberede nakken for alvorlig headbanging.

At War With Reality slippes 28.oktober.