– Plutselig dukket den bare opp

Seinabo Sey ante ikke at Kygos magiske remix av årets sommerhit, «Younger», kom til å føre henne helt til toppen av VG-lista.

Radiostasjoner har ikke vært snaue med deres snurring av Seinabo Seys "Younger". (Foto: Promo)
Radiostasjoner har ikke vært snaue med deres snurring av Seinabo Seys «Younger». (Foto: Promo)

Hvis du har gått rundt å nynnet på «Younger» denne sommeren er du ikke alene.

Fredag kveld spilte svenske Seinabo Sey, artisten bak superhiten, Øyanatt-konsert på Parkteatret. Men midt i all øvingen tok hun seg tid til å prate med P3.

Usikkert om Kygo skulle remixe

«Younger» har alene løftet svenske Seinabo Sey til toppen av VG-lista og gitt henne masse internasjonal oppmerksomhet.

Mye er takket være det norske produsentvidunderet Kygo, som gjorde en remix av låten. Den var det slettes ikke sikkert kom til å bli utgitt.

– Det var manageren min som hadde hørt en remix Kygo hadde gjort, og spurte om han kunne tenke seg å remixe «Younger». Det var veldig uklart om han i det hele tatt kom til å gjøre det, fordi han hadde ikke fått tilsendt alle låtdelene han trengte, sier Seinabo Sey og fortsetter.

– Vi visste jo ingenting – før den plutselig dukket opp på internett.

Ikke en remix-fan

Den svenske sangeren er takknemlig for Kygos hjelp, fordi den har gjort at musikken hennes blir spilt for mennesker som kanskje ikke ellers ville hørt på soulpopen hennes. Hun påpeker også at når hun er såpass opptatt av låttekster som hun er, så var det helt topp at den er intakt på remixen.

Seinabo Sey røper at hun i grunnen ikke er særlig stor fan av remixer, og bruker lite tid på det. Men da hun hørte Kygos verk for første gang ble hun oppspilt.

– Den var jo fresh! Fin melodi. Det er jo en kunst å kunne tolke låter på den måten, og i tillegg klare å legge noe til det. Det er jo Kygo veldig god til.

Hør Seinabo Sey – «Younger (Kygo remix)»:

Halvveis med album

Selv om «Younger»-remixen har gått over all forventning, så er det mange som venter på et album fra svensken. Seinabo Sey er godt i gang med arbeidet, og forteller at platen skal bli klar i løpet av året.

– Jeg er kanskje halvveis nå. Jeg har allerede kjempemange låter klare, men jeg synes likevel at jeg bare er halvveis. Jeg kommer kanskje til å pirke på det i all fremtid, men man må jo bare stoppe en gang også.

Med all «Younger»-suksessen har det også vært vanskelig å finne tid til og fokusere på å lage et helt album.

– Jeg kommer aldri igjen til å slippe en singel før jeg er klar med et album. Det blir så vanskelig å fokusere, fordi man har så mange jern i ilden. Da blir vanskelig å holde øynene på ballen.

Hør Seinabo Seys nye singel, «Hard Time»:

Ikke nervøs av 75 000

Den svenske sangeren var også et av trekkplasterne under VG-Lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i juni. Da spilte hun den Kygo-remiksede versjonen av «Younger» foran 75 000 spinnville publikummere. Noe som ikke gjorde hun det fnugg nervøs.

– Det var helt fantastisk. Jeg har aldri gjort noe sånt før, så det var spesielt og mektig, sier Seinabo Sey og fortsetter:

– Jeg blir nesten mindre nervøs av å spille for så mange folk, enn i små klubber. Det blir litt mindre personlig og man ser ikke publikum like godt. Da ser man ikke det hvis man ikke klarer å fange oppmerksomheten deres. Det gjorde egentlig at det ble mye morsommere.

Se Seinabo Seys opptreden på VG-lista.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Seinabo Sey på VG-Lista Topp 20, Rådhusplassen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Seinabo Sey på VG-Lista Topp 20, Rådhusplassen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Ti kjappe:

Hva er ditt første musikalske minne?
Faren min var musiker. Så jeg husker en gang da han skulle spille inn musikkvideo da vi bodde i Gambia. Lillebroren var med og spilte gitar. Så jeg husker den singelen, og hvordan lillebroren min sto og danset med gitaren.

Hvordan oppdaget du at du kunne synge?
Jeg oppdaget at jeg ville lage musikk da jeg var 13 år. Musikklæreren min tvang meg til å synge en duett med en klassekamerat for å bli vurdert. Jeg likte allerede å synge da, men jeg turte ikke å synge alene. Så jeg husker jeg var veldig stolt da jeg klarte det, og da tenkte jeg at denne utmaningen var kul.

Når var første gangen du lagde en låt selv?
Jeg pleide å skrive små dikt som jeg la melodier til, i en dagbok fra da jeg var rundt 8 år gammel. Så jeg skrev altså bare små fragmenter, og ga blaffen i strukturen. Den første skikkelige låten skrev jeg ikke før jeg var 18 år.

Hva var den første sangen du digget?
Jeg var helt besatt av «Falling» med Alicia Keys. Jeg synes den var så fet! Jeg bodde på et lite sted på vestkysten av Sverige hvor det ikke bodde noen andre som så ut som meg, men Alicia Keys så råkul ut. Pluss hun hadde fletter!

Hvorfor begynte du å lage soul- og popmusikk?
Ærlig talt tror jeg det var fordi jeg prøvde å finne min identitet. Jeg bodde i en liten by, hvor det ikke var noen andre svarte personer. Og det var denne musikken de lagde. Så i bunn og grunn handlet det om et identitetssøk.

Hvilken låt har vært viktigst for musikken du lager?
Det er vanskelig å svare på, for det er så mange. «Glass Mountain Trust» med Mark Ronson og D’Angelo synes både jeg og produsenten min er fet! Den har nok ikke vært så viktig tekstmessig, men resten av musikken min er inspirert av den.

Når danser du?
Aldri. Jeg er så dårlig til å danse! Det eneste jeg kan danse til er dancehall. Eller når folk tvinger meg, men det er det verste jeg vet. Jeg liker å stå stille.

Tidenes beste låt for deg?
«Say My Name» med Destiny’s Child er jo en veldig god låt. Jeg bare elsker Destiny’s Child og spesielt Beyoncé. Hun har vært som en slags storesøster for meg, og jeg synes alt hun gjør er bra!

Når gråter du av musikk?
Å herregud… Hele tiden! Jeg kan gråte når jeg synger ting jeg vet er sant, når jeg virkelig ikke lyger. For man lyger egentlig veldig ofte når man skriver låter. Jeg gråter også når barn synger fint, så jeg er veldig sentimental.

Når var sist du gråt?
Jeg høres jo så selvopptatt ut, men jeg gråt da jeg satt og hørte på min egen låt, som jeg hadde skrevet på veien til Gøteborg fra Stockholm i går. Det høres jo himla dramatisk ut, men jeg ble litt rørt av at jeg våget å si det jeg gjorde.

Mer fra Øya