Se Øya om igjen!

En eksklusiv godbit for P3s venner: Se sju av konsertene fra Øya 2014 om igjen.

Det begynner å bli en god stund siden tidenes første Øya på Tøyen ble arrangert. Men for å dempe abstinensene til sommer og festivalmagi, så har vi ordnet reprise på en rekke konserter som du kan gjenoppleve her på P3.no.

Vi gir deg konsertopptakene fra blant annet Kaveh, The Morudes, Egil Olsen, Bryan Ferry, Kråkesølv, Atlanter/Hanne Kolstø/Anne Lise Frøkedal og Comet Kid. Moroa ser du lenger ned i saken.

God fornøyelse!

Kaveh

«At Kaveh kan lage show, det vet vi. Det tok litt tid før publikummet våknet opp fra gårsdagens fest. Men det løsnet veldig. Sjarmtrollet med sixpacken kan det med tung tungeskyts, og da han fikk backing av kompisene på scenen – blant annet r&b-prinsen Arshad Maimouni – ble det god stemning, også blant de oppmøtte.»

Les anmeldelsen: Sjarmerende showmann (5/6)

The Morudes

 

Egil Olsen

Bryan Ferry

«Gjennom 16 låter, hvor hovedvekten ligger på Roxy Music-katalogen, viser Ferry hva han har lært gjennom fem tiår som artist. Insisterende “Re-make/Re-model” åpner konserten og viser en frontmann i storform – man kan naturlig nok høre på stemmen at han har blitt eldre, uten at dét er negativt. Den særpregede knekken og ømheten i stemmen hans er inntakt.» Les anmeldelsen: Den store klassefesten (5/6)

Kråkesølv

«På Øya viser bandet seg som både tryggere og dyktigere enn tidligere. Den enkle riggen med to gitarer, bass og trommer ser spinkel ut på festivalens største scene, men det er ikke annet enn befriende å se et band som ikke trenger mer enn det grunnleggende for å skape magiske øyeblikk.»

Les anmeldelsen: Har funnet sin plass (5/6)

Atlanter/Kolstø/Frøkedal

«“Light”, stykket som sparkstarter konserten i romslige Tøyenparken – deres andre offisielle livejobb siden de slo seg sammen for å feire åpningen av vår storesøsterkanal NRK P13 – bærer imidlertid påfallende lite preg av å ha Kolstøs og Frøkedals indiepopspøkelser hengende over seg. I tro tjeneste til afrobeatmesteren Fela Kuti, strekker den seg over ti flotte minutter proppet med blåsere, rop-og-respons-refrenger og det som bedre er.» Les anmeldelsen: Atlanter med venner (4/6)

Comet Kid

«Comet Kid har drevet på kun halvannet år, men kombinasjonen av folk, pop, blåøyd soul viser seg å passe fint inn i den tidlige ettermiddagsolen som brer seg over Tøyenparken. Gjengen spiller godt sammen, og storkoser seg med å starte opp Øyas nest siste dag. Vokalist Andreas Kjøll humrer gjennom det fine, trendy skjegget og gjør en fin rolle som ankermann i Comet Kid.»

Les anmeldelsen: Livets glade gutter (4/6)

Konsertene er tilgjengelige til 4. januar.