Pøbelstreker i Kvelertaks nye musikkvideo

Svømmer både med og mot strømmen i ny video.

For et par uker siden var «1985» Ukas låt på P3, og Kvelertak fremførte den allerede under den anmelder-roste konserten på Sentrum Scene i begynnelsen av mars. Fredag slapp de musikkvideoen til låten.

I videoen ser vi en kar som ser ut til å kjede seg i sin nye leilighet, og som derfor tar turen for å møte guttegjengen. Da er det klart at de finner på mye moro. De gjør tilsynelatende akkurat det de vil: bader i en mørk svømmehall, sprenger en toalett, kaster møbler ut av et vindu. Det meste du kan tenke deg av pøbelstreker er med i videoen, som er en nostalgi-tripp – noe selve låten også er. Tungt inspirert av 80-tallet med fengende riff, flerstemt koring og soloer som får en hver person til å spille luftgitar.1985_STILL_0160

Flere sider

Videoen er regissert av Fredrik S. Hana som bandet har samarbeidet med lenge, og videoen følger en fortelling av en kald, dystopisk fremtid.

– Videoen dreier rundt mikrosamfunnet, en firemanns-kult der et dypt og forvridd vennskap ligger i bunn. De ser ikke på seg selv som en del av det normale samfunnet, og bestemmer seg for å hedre sine forskjeller i et unikt fellesskap. Vi følger karakterens avhengighet til å presse grenser, og til slutt, at han ikke klarer å se noen reelle konsekvenser av sine handlinger. Jeg ønsket å vise den fantastiske følelsen av å være en del av noe, men også farene ved å ikke tørre å ta et standpunkt – å bare svømme sammen med resten av strømmen, sier Hana i en pressemelding.

TI KJAPPE: Kvelertak

P3s musikksjef Mats Borch Bugge. (Foto:  ERIK WAAGE / NRK)
P3s musikksjef Mats Borch Bugge. (Foto: ERIK WAAGE / NRK)

Hylles av musikksjefen

«1985» ble godt mottatt da den hadde verdenspremiere hos P3 i mars, og musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, legger ikke skjul på at denne låten er en klar favoritt.

– Hvis man kunne velge seg ett riff for resten av livet, ville jeg valgt gjennomgangsriffet i «1985». Kvelertak har kastet seg over den beste 80-tallsrocken og laget en hardtslående og melodisk perle av en låt.
Van Halen laget «Jump», Kvelertak gikk for «1985».

Låten og videoen kommer i forkant av albumet «Nattesferd» som slippes 13. mai, men allerede neste uke reiser Kvelertak ut på turné i USA og Canada, hvor byer som New York, Montreal, San Fransisco og Seattle står på plakaten.

HUSKER DU? Kvelertak med uforglemmelig opptreden på taket av Sentrum Scene

Se musikkvideoen øverst i saken!