– Pop er dritt som folk liker

Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder går hardt ut mot dagens popmusikk.

Eddie Vedder er vokalist i Pearl Jam, som snart kommer med ny plate. Foto: Promo
Eddie Vedder er vokalist i Pearl Jam, som snart kommer med ny plate. Foto: Promo

Pearl Jam-frontfigur Eddie Vedder satt seg nylig ned med Rolling Stone for å diskutere bandets kommende album, Lightning Bolt, men samtalen dreide seg også inn på musikken som lages i dag.

Les også: Anmeldelse av det siste Pearl Jam-albumet, Backspacer.

Det hele begynte da Rolling Stone-journalist Brian Hiatt sa at rock ikke er så kulturelt viktig i dag som det en gang var. Vedder svarte da med å ta opp forrige måneds MTV Video Music Awards og sa:

– Disse popsangene er på en måte det samme som tabloid journalistikk. Det er dritt som folk liker. Jeg vet ikke om noen av poplåtene fra i sommer har noe fiber i seg. Folk sluker det, men er det sunt? Jeg vet ikke. Det virker som om låtene bare har et skikkelig høyt sukkernivå.

Skikkelige instrumenter

Til Rolling Stone ga Vedder også tydelig uttrykk for at han ikke er fan av popsynther og trommesamples.

– Hvis en popsang høres litt bedre enn de andre, er det ofte fordi den har noe skikkelig gitar eller skikkelige trommer i seg. Jeg mener fremdeles at de beste låtene har naturlige elementer i seg.

Eddie Vedder er mest kjent for å være vokalist og gitarist i rockebandet Pearl Jam, som i 2012 spilte konsert i Oslo. Her kan du lese P3 Pyro sin rapport fra den konserten.

Lightning Bolt er Pearl Jams tiende studioalbum, og slippes 14. oktober.

Se musikkvideoen til Pearl Jam – «Mind Your Manners»:

Se musikkvideoen til Pearl Jam – «Even Flow»: