– Popmagi som aldri leker deilig

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med syv låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Kamelen, Hanne Mjøen og Fijitrip.

Thea Marlene – «Sier det bare»

Nei, dette er ikke barnet til Frank Ocean og Frida Ånnevik, det er 20 år gamle Thea Marlene fra Hvaler ved Fredrikstad. Et uskrevet blad for de fleste, men «Sier det bare» bør få muligheten til å skinne mer enn kun på «Urørt»-sidene.

Det er en ærlighet i bunn her som utgjør en meget behagelig lytteopplevelse. Det er ikke mange elementer i denne varme poplåten, og det gir jo masse lekerom for hennes honningsøte vokal. Dette er lavmælt, men lystbetont popmagi som aldri leker deilig.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Kamelen – «Creme de la creme»

Han slapp kanskje album så seint som i januar, men han kviler ikkje på laurbæra, Kamelen. I dag lar han nemleg startskotet for sommarhalvåret gå med dagsferske «Creme de la Creme», og med seg på laget har han ei rekke hitmakers, som Anders Nilsen og André Jensen. Sånn berre for å sikre suksessen, let dei låten ta utgangspunkt i ein av housemusikkens største klassikarar, «Show me Love» av Robin S.

Heile opplegget er jo så sylfrekt at det ikkje skulle vore lov, men hjelpes, det fungerer.

«Creme de la Creme» tar opp tråden etter «Klubbkamel» frå 2017, og gjer at det kan bli alvorleg moro å gå på konsert med Kamelen framover. Festen er med andre ord i gong: danse- og stagedive-faktoren er skyhøg. Utdaterte sjangerkonvensjonar om at rap er reglar først, dernest gøy, er ikkje invitert. Dei må stå utanfor og sjå inn.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Fijitrip – «Private social network»

Fijitrip klarte allerede i fjor å nå ut over landegrensene da BBC Radio 1 hadde premiere på låten «Frail», og siden debut-EP-en «Tech» kom, har jeg gledet meg til å høre mer fra artisten fra Alta.

Ventetiden er endelig over og den nye singelen er hakket mer energisk og eksplosiv enn det man har hørt fra artisten tidligere. Det hele starter med et metallisk, gitaraktig riff som fanger oppmerksomheten med en gang, og herfra blir man revet med inn i Fijitrip sin elektroniske indiepopverden. Hans distinkte vokal passer godt inn sammen med sprakende effekter, metalliske lyder og samples, for å nevne noe.

20-åringen har allerede klart å lage et unikt uttrykk som skiller seg ut i mengden, og når jeg setter på denne låta føler jeg at jeg får tre minutter besøkstid i en verden hvor alt er mulig. Det virker som Fijitrip tenker et sted utenfor boksen som andre ikke har tilgang til enda, men jeg er veldig glad for at han har det.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Beharie – «Don’t Wanna Know»

I dag kom den andre EP-en til Christian Beharie, en artist som har gjemt seg i «Urørt»-undergrunnen en stund. Og her har han virkelig tatt steget opp et par hakk: Dette er en imponerende utgivelse!

Beharies musikk låter litt som gammel soul fra en gammel sjel, flettet sammen med tydelige nikk til mer moderne rock fra vårt årtusen, ikke minst folk-indierocken.

For en demonstrasjon av hvordan hans sterke stemme får skinne i stemningsfull, varm produksjon, er det bare å sette på tredjesporet «Don’t Wanna Know». Det høres litt ut som om «In Rainbows»-Radiohead har blitt backing-bandet til retroyndlingen Michael Kiwanuka, samtidig som åndene til alternativheltene Fleet Foxes og Moses Sumney lusker litt rundt i bakgrunnen de også.

Men, nok referanser: Beharie har uansett skapt noe helt eget og intimt. Dette er en låt som fenger, behager og rett og slett putter noen solstråler inni hodet ditt.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Emilie Hollow + Skaar – «You»

To av Norges vakraste stemmer smelta saman i eitt? Ja, takk! To framifrå låtskrivarar smelta saman i eitt? Ja, takk! Denne låta har begge deler. På «You» viser bade Skaar og Emilie Hollow seg frå sitt beste. Vokalane er gåsehudframkallande, teksten er nær og pianomelodien er heilt nydeleg.

«You» er favorittlåten min frå det nye akustiske albumet til Skaar, eller Hilde Skaar som er Stord-jenta sitt fulle namn. Skaar si såre røyst og fantastiske formidlingsevne får meg verkeleg til å stoppa opp, lytte og nyte, og av og til felle ei lita tåre.

Ein kan verkeleg høyre at Skaar har funne eit lydbilde og eit uttrykk som ho trivast i, og som ikkje minst kler Stord-jenta. Det kjennest nedpå, nært og ekte.

«You» var en av denne ukens anbefalinger fra Arian på lufta i «StudioP3».

Arianrhod «Arian» Engebø
Programleder i «StudioP3»

Small Boy – «Doing Alright»

Bak den ferske indierock-duoen Small Boy finner vi to voksne karer, som etter hva jeg har skjønt begge heter Daniel. Hva de egentlig heter er vel uvesentlig, for det som er verdt å fokusere på her, er den friske, nostalgiske og vårvennlige musikken de lager.

«Doing Alright» er deres andre singel, og en smakebit på en EP som visstnok skal komme denne våren. Det gleder jeg meg til, for denne låta gir meg liv! Hvis du, som meg, lydlegger årstiden vi går inn i nå med new wave og post-punken fra 70- og 80-tallet, så er Small Boy noe for deg.

Først og fremst fordi stemmen til vokalist Daniel Lien har fellestrekk med vokalistene i band som The Smiths, Talking Heads og The Cure, men også fordi lydbildet har tydelige referanser til de alternative rockebandene som dominerte disse tiårene. Spesielt kombinasjonen av gitarene og en lystig pianolinje gir meg den nostalgiske følelsen, og jeg tror virkelig på det når Small Boy synger «you’re doing alright, my friend».

Anna Nor Sørensen
Journalist i «Urørt» og programleder i «Absolutt fredag»

Hanne Mjøen – «Hell with you»

Hanne Mjøen er nok et kjent navn blant de mest ivrige P3-lytterne. Vi har nemlig spilt den tjuefem år gamle oppdalingen helt siden 2017. Siden da har hun ligget og ulmet midt mellom superstjerne og undergrunn. Hun kler godt denne ubestemmelige tilværelsen. Mjøens nyeste singel «Hell with you» kan dog være med på å sprekke bobla, for dette høres ut som en hit.

Låta bygger seg pent opp fra en rolig og drømmende start, hvor vokalen til Hanne får skinne, inn i et oppløftende pre-refreng og så videre inn i det som oppleves som et skikkelig dropp. Refrenget er fylt av energi og en bølgende synth som nesten hypnotiserer – lik den man hører på hennes mest populære låt «Sounds Good To Me». Hanne Mjøen minner om artister som Mø eller Tove Lo og jeg håper hun fortsetter å dyrke denne siden av lydbildet sitt.

«Hell with you» er Ukens låt.

Adiele Helen Krüger Arukwe
Musikksjef i NRK P3