– Prism er en biologisk fare

Katy Perrys nye album er en trussel for den australske floraen.

Deluxe-utgaven av Prism inneholder et trekantformet Prism-frøpapir. Foto: Promo
Deluxe-utgaven av Prism inneholder et trekantformet Prism-frøpapir. Foto: Promo

Den amerikanske sangstjernen Katy Perrys nye album, Prism, skaper problemer for australske myndigheter.

Les anmeldelsen av Prism: Hverdagsdivaen

Inneholder frø

Deluxe-utgaven av albumet hennes inneholder nemlig en liten pakke med frø, som popstjernen oppfordrer fans til å plante.

Les også: Betyr mest på Twitter

Det faller ikke i god jord hos det australske landbruksdepartementet, som sier at frøene er en potensiell biologisk fare.

– Frø eller plantemateriale av internasjonalt opphav kan være et ugress som ikke er i Australia fra før, eller vert for en planteorganisme som kan utgjøre en biologisk fare, sier en talsperson for det australske landbruksdepartementet, i følge Metro.

Strenge tollregler

Kopier av Prism kjøpt i Australia inneholder lokale frø, og er lov til å selge, men det er importerte utgaver kjøpt på internasjonale nettbutikker som sliter med de beryktede strenge tollreglene i Australia.

Les også: Mistenkelig lik?

Nå har Australias landbruksdepartement bestemt at alle importerte kopier av Prism skal kontrolleres av tollbetjenter.

– Den australske staten har et sterkt system på plass for å oppdage og svare på biologisk bekymringsverdig materiale, sa en talsperson for landbruksdepartementet.

Bra platesalg

Selv om frøene skaper bry for de australske tollmyndighetene, virker det ikke å legge noen demper på Katy Perrys platesalg. Prism debuterte nemlig på førsteplass på den offisielle australske albumlisten.

De første 300 000 kopiene av «Prism Deluxe»-utgaven kommer i en spesiell glinset innpakning, og det inneholder blant annet et Prism-frøpapir.

Frøpapir er en type papir som har ekte frø vevd inn i det. Når du planter papiret i jord, så vil frøene spire og vokse. Det er ikke kjent hvilke type frø dette er, så det blir en overraskelse.

Se musikkvideoen til Katy Perry – «Roar»: